Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2008
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Pseudodebatt

Så fingret på automaterna vid övergångsställena pekar mot gud? Jag föredrar att tycka att de pekar mot den lilla punkten precis ovanför. Jag vägrar se ett finger i luften som en symbol för något religiöst (skulle väl vara långfingret då). Vem är det egentligen som ger företaget som tillverkar automaterna tolkningsföreträde? För en gångs skull tycker jag lite postmodern analys kan vara på sin plats: symbolen betyder det som betraktaren tycker att den betyder.

Det är det ena. Det andra är att företaget givetvis ska förlora beställningen på automaterna. Ingen har rätt att smyga in små egna budskap i offentliga beställningar. Gör bara tankejämförelsen att det hade varit en muslimsk firma som lagt in en motsvarande symbol. Man kanske till och med kan betala för reklamplatsen? Fast då är det väl det offentliga som ska ha intäkterna? Nu när vi vet vad företaget hade för avsikt är de uppenbart inte lämpliga i offentlig upphandling längre.

Två tankar på en gång, således. Varje enskild persons tolkning av symbolen är det som gäller. Företaget är olämpligt som leverantör då de gör smygreklam på sina produkter.

(Men det är en sån skitfråga att man bör akta sig noga för att driva den.)

– Detta inlägg är även publicerat på Humanistbloggen –

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Vanja
Tid: 22 August 2008, 11:45

Absurt!!

Mindre absurt är din blogg – kul! Jag kikar in snart igen 🙂

Skriv en kommentar