Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

September 2008
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Rädda blir konservativa

Vad är det för skillnad i fysiologi mellan en liberal och en konservativ? Tidskriften Science rapporterar att ett forskarlag i USA som mätt fysiologiska reaktioner på rädsla har konstaterat att konservativa har starkare fysiologiska reaktioner när det blir utsata för obehagliga bilder och skrämmande ljud än liberala.

Studien testade 46 personer som alla angett att de hade starka politiska åsikter. Forskarna visade försökspersonerna obehagliga bilder, t.ex. ett öga med en spindel på pupillen eller öppna sår med maskar i, eller skrämde dem med plötsliga gälla ljud. I samband med de obehagliga bilderna mättes skinnets konduktivitet som en indikator på grad av upphetsning. I samband med de plötsliga ljuden mättes hur hårt försökspersonerna blinkade.

“De som hade starkast skinn- eller ögonreaktioner vid plötsliga ljud eller hotfulla bilder tenderade att ha politiska åsikter som fungerade som försvar för sin sociala grupp” sa John Hibbing, professor vid UNL. Dessa individer förordade högre försvarsanslag, dödsstraff, patriotism och Irakkriget. De som hade svagast fysiologisk reaktion förordade däremot högre bistånd, liberalare invandringslagstiftning, pacfism och vapenkontroll.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders B Westin
Tid: 25 September 2008, 19:05

Hej!
Jag själv är en genetisk gåta. Ensamvarg, altruist, resefobiker, humanist, andlig-ateist, naturromantiker, pratmoster.älskar tystnad och har ändå svårt att låta bli.
Varken socialist, liberal eller konservativ så till slut kom jag på : Funktionell Humanist.

Jag undrar hur min hjärna ser ut i ett sådant där spektrum.

Härdsmälta 🙂

MVH

MVH

Kommentar från Daniel
Tid: 6 October 2008, 1:30

Jag har läst att konservativa är dubbelt så lyckliga som liberaler också.. Det kan ju helt enkelt vara så att konservativa helt enkelt har ett fungerande känslosystem, liberaler är nog ett slags zombies.

För mig är det faktiskt en trolig hypotes.

Skriv en kommentar