Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

October 2008
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategorier

Vill Gud rädda Volvo?

Gud har fortfarande inte ingripit för att rädda Wall Street, men kanske kan han rädda Volvo? Det ska i alla fall anordnas en ritual för att på telepatisk väg (“bön”) fråga Gud om han skulle kunna tänkta sig ett ingripande. Den uråldriga ceremonin (“gudstjänst”) ska hållas i Kyrkhults kyrka i Blekinge.

Hur Gud svarar på frågan är dock lite osäkert. Översteprästen (“kyrkoherden”) på platsen, Pär-Magnus Möller, säger enligt tidningen Dagen att Gud i alla fall förmår göra något åt saken. “Men det är inte säkert att han vill. Vi förstår inte alltid Guds vägar, men han svarar alltid på våra böner och gör det som är bäst för oss.”

Det är som vanligt med den här typen av förfrågningar. Vare sig Gud gör det människor bönar och ber om eller inte så har Han gjort rätt. Outgrundligt äro människans tänkande om sina gudar.

Annars illustrerar väl en finanskris på ett sällsynt pedagogiskt vis faran med att sätta sin tillit till sådant som inte existerar?

(Även publicerat på Humanistbloggen)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar