Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2008
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Halal-tv lika dumt som befarat

Jaha, så har första avsnittet av Halal-tv sänts.

(Tyvärr gjorde Carl B Hamilton bort sig, så nu kommer diskussionen att handla om det istället. Om man möter en muslimsk kvinna som inte vill skaka hand så kan man absolut påpeka att det är ohövligt och larvigt. Men man rycker INTE tag i hennes hand och man säger INTE att vederbörande bör åka hem till Iran. Han borde gjort en omedelbar pudel.)

Programmet visade sig vara gjort av tre personer som tyckte att klassanalys var ett lämpligt sätt att närma sig det svenska samhället. Jag undrar hur vänsteråsikter och Islam egentligen hamnade i säng tillsammans? Islam är kvinnoförtryckande, behövs det någon mer illustration till detta än de tre programledarnas idoga ryckande i sjalarna så att inga olämpliga hårstrån visar sig? Vad vill vänstern ha med Islam att göra? Vad vill muslimer ha med vänstern att göra? Fullkomligt obegripligt.

Det jag mest intresserar mig för är alla potentiella uppföljare till det här programmet. Scientolog-tv, Guds Barn-tv, Livets Ord-tv, Kosher-tv, Raël-tv, Hare Krishna-tv, sd-tv, det finns hur många extrema trosinriktningar som helst att ge möjligheten att göra tv. Varför inte låta Ulf Ekman berätta hur “Svenskar” ser på Irak på samma sätt som de här tre tjejerna får berätta om hur “muslimer” ser på Sverige?

Läs mer i SvD, SvD igen och igen, DN, Expressen, Aftonbladet, Aftonbladet igen och en kommentar av Hamilton.

Dilsa Demirbag-Sten har också inkommit med en ny artikel.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Tobias
Tid: 4 November 2008, 4:25

Sverigedemokraterna är ingen trosinriktning. Varför sätter du orden “svenskar” och “muslimer” inom citattecken? Menar du att det inte finns några svenskar eller muslimer? Hur politiskt korrekt får man bli egentligen? Och Carl Hamilton sade bara vad majoriteten av det SVENSKA folket tycker och tänker. Han ska ha en eloge! Jag kommer att rösta på sd efter detta program.

Kommentar från Tobias
Tid: 4 November 2008, 4:26

Förresten, du kanske ska titta på vilka siffror sossarna och vänstern ligger på i Sveriges muslimska invandrargetton. 70-90 procent för bara sossarna överallt. Där har du kopplingen mellan islam och vänstern… Socialism går mycket väl ihop med islam även på andra sätt.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 4 November 2008, 11:17

Sverigedemokraterna är extremister, det är därför jag satte upp dem på listan. Citationstecknen är där för att Ulf Ekman inte är representativ för svenskar, liksom inte heller de tre tjejerna i Halal-tv är representativa för muslimer. Att du ska rösta på sd tycker jag är tråkigt. Det är inte några trevliga åsikter de står för direkt…

Socialism går lika dåligt ihop med islam som sd går ihop med svenska kyrkan.

Kommentar från Terra
Tid: 4 November 2008, 21:09

“Vad vill vänstern ha med Islam att göra? Vad vill muslimer ha med vänstern att göra? Fullkomligt obegripligt.”

Nej det är det inte. Rent ideologiskt kring det ekonomiska är islam som religion helt vänsterkompatibelt. Det är fult med ränta och girighet och man ska dela med sig till de fattiga osv.

Sen har detta spätts på av Israel-Palestina-frågan där vänsters långa historia av mer eller mindre ogillande syn på Israel har än mer gjort vänstern mer positiva till Islam än någon annan religion.

Det är en ohelig allians på många sätt men den är inte alls obegriplig.

Kommentar från Terra
Tid: 4 November 2008, 21:11

Det sista handlar alltså mer om vänsterns hat mot Israel än verklig kärlek till Palestina och då islam som religion där – men det har absolut spillt över.

Kommentar från manupulativt
Tid: 5 November 2008, 18:25

Carl B Hamilton gjorde rätt. Genomskådar dem och argumenterar omkull de 3 fundamentalisterna som blir så bortgjorda, att de sen hämnas.. OM man är intresserad sanningen dvs. Hyckleriet som Svt håller på med är direkt kontraproduktivt!

http://lnkr.se/Gtnltr
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3687678.ab

(HELA ljudklippet resp. Hamiltons replik i Aftonbladet)

Kommentar från Andreas
Tid: 6 November 2008, 15:10

Intressant att du anser dig kunna definiera vad som är representativt för svenskar (och muslimer). Hur representativ är du för svenskarna? Kristofobisk doktor i någon evolutionsteori som gått i katolsk skola. Du är representativ för på sin höjd någon procent av befolkningen. Det gör t ex SD betydligt mer folkligt representativa än dig.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 6 November 2008, 16:33

Nej, jag är inte representativ. Ingen är väl det, egentligen. Definitivt inte sd (titta på röstsiffrorna). Det jag menar är bara att det är dumt att låta en folkgrupp – vilken som helst – representeras av sina extremister.

Kommentar från Gustav
Tid: 7 November 2008, 16:04

Har alla glömt “ta seden dit man kommer”, om jag nu av någon anledning skulle emigrera till ett arabland så skulle jag försöka följa deras seder och bruk, jag skulle inte bli muslim, men anamma t.ex. deras sätt att hälsa (jfr. att ta i hand i Sverige).

Skriv en kommentar