Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2008
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Får myndighetsutövare agera diskriminerande?

Det är en sak jag inte förstår med förslaget till ny äktenskapslagstiftning. Den självklara lösningen är ju civiläktenskap där brudparet kan söka religiös välsignelse efteråt – om de vill, eller inte – om de inte vill. Men förslaget som det verkar läggas fram nu innebär vad jag förstår det att präster får vägra att viga samkönade par om de vill? Och i sin akt av officianter utför de en form av myndighetsutövning?

Får myndighetsutövare verkligen diskriminera folk hur de vill? Att kyrkor i sina egna ceremonier får diskriminera homosexuella, enbenta eller människor från Ulan Bator om de vill måste vi nog tyvärr acceptera, de är ju en form av medlemsklubb.

Men är det verkligen lämpligt att ge organisationer som vi vet diskriminerar människor systematiskt rätt till myndighetsutövning. Det tycker i alla fall inte jag. Verkligen inte.

Läs mer på DN och SvD.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar