Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2008
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Är Lars Bern verkligen klokare än forskarsamhället?

Lars Bern påstår sig att ha gjort en djupdykning i klimatforskningen. Han har alltså utvärderat forskning i fysik, kemi, meterologi, geologi, biologi, glaciologi, ja – listan är väldigt lång. Utifrån denna utvärdering har han kommit fram till att – de har fel. Det är ju skönt med en så oerhört kompetent genomlysning av ämnet.

Fast om man verkligen ville veta var forskarsamhället står i frågan om klimatet, hade det då inte varit klokare att göra så här. Be ett stort antal forskare inom varje fält – som alltså besitter kompetens inom varje enskilt ämne – att sammanställa de fakta och tolkningar just deras fält bidrar med. Ge sen ett annat antal forskare i uppgift att väga samman all den information till en enhetlig bild av vår nuvarande kunskap.

Om man gjorde på det här sättet, borde inte det ge en tillförlitligare bild av läget än vad man skulle få från en snabbutvärdering av “en gammal före detta forskare och direktör” (hans egen självbeskrivning)?

Ja visst ja. Det är ju så IPCC fungerar…

Bookmark and Share

Skriv en kommentar