Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2008
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategorier

Lars Bern är äntligen framme vid slutrepliken!

Efter att ha koketterat med sin okunskap i dagspressen i några veckor nu har Lars Bern äntligen kommit fram till slutrepliken. Vi får hoppas han menar det!

Nivån på Berns debattinlägg har inte direkt varit hög, om man säger så. Han har nu lyckats publicera så mycket faktafel på SvD Brännpunkt att det blivit en sport bland de skribenter på Uppsalainitiativet som orkar rota i röran att faktiskt hitta källorna till missförstånden. Det svårate uppdraget hittills visade sig vara att finna belägg för Berns påstående att oktober var en av de varmaste på 115 år. Lustigt nog gick uppgiften inte ens att finna efter att Bern angett sin källa: dagstidningen Telegraph. Det närmaste man kunde komma var en artikel där oktober placerade sig på plats 70 av 114, men då var det bara USAs temperatur det var frågan om, inte den globala temperaturen. Fler faktafel och diskussioner om Berns inlägg kan i läsa om här, här, och här.

Eftersom det är aningen märkligt att SvD Brännpunkt inte faktakollar mer när så många forskare protesterar mot den bristande kvalitetsnivån på den senaste tidens klimatinlägg så finns det de som påstår att det är för att Bern sitter i styrelsen för SvDs stiftelse som han tillåts publicera så mycket falska påståenden. Så illa är det förhoppningsvis inte på SvD, men det skulle vara välkommet om någon grävande journalist kollade upp det här.

Samtidigt som Bern klantat sig färdigt så har hans meningsfränder i Stockholmsinitiativet lyckats publicera sig i den extremkristna tidningen Världen Idag. Det är nog mer väntat att faktakollen brister där! 🙂

Bookmark and Share

Skriv en kommentar