Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2008
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Halal-tv försöker bekräfta ännu en fördom

Alltså, muslimer i allmänhet är inte konstigre än oss andra – vad de än försöker tuta i oss på tv. Att mina licenspengar går till att uppfylla folks fördomar gör mig arg.

Det senaste avsnittet av Halal-tv handlade om hur det gick med den sexuella revolutionen. Jo, tack bra, kan man svara. Det är inte alls så mycket dumheter som sker i det fördolda längre – våldtäkter inom äktenskapet till exempel, ett begrepp som saknades innan den sexuella revolutionen. De flesta flickor och pojkar kan nu säga “nej” och mena det (nej, inte alla), de flesta vet att kondom skyddar mot sjukdomar och graviditet (nej, inte alla), och mäniskor bejakar sin lust som aldrig förr (nej, inte alla). Sex har blivit positivare för de allra flesta. Det är nästan precis så bra som det kan vara. (Därmed inte sagt att allt är fläckfritt, men är det verkligen någon som tror att det är möjligt?)

Sen har nog kanske inte sexualundervisningen varit på topp de senaste åren, och vi har då fått en ökning av antalet aborter, könssjukdomar och tonårsgraviditeter från en väldigt låg nivå till en något högre. Men detta är inte ett resultat av den sexuella revolutionen – hur skulle det kunna vara det? Ökningen kommer nu. Den sexuella revolutionen skedde på 60-talet. Det är snart 50 år emellan – två generationer!

Vad de tre tjejerna på Halal-tv så desperat försöker göra är att försöka få avhållsamhet att låta som en bra idé som de resonerat sig fram till. Lämna “det” till äktenskapet. Men varför? Tänk om ni gifter er med en elak älskare – då får ni aldrig veta hur bra sex kan vara. I verkligheten är ju avhållsamheten som Halal-tv propagerar för bara ett diktat från en polygam man som satt ensam i en grotta och trodde han pratade med en ängel för 1400 år sedan. Varför säger de inte det istället för att föra låtsasresonemang?

Vågar de inte prata om Allah och Muhammed (صلى الله عليه وسلم) på Halal-tv? Det enda problemet de tre tjejerna har är att de försöker leva efter godtyckliga medeltida regler i en västerländsk demokrati på 2000-talet. Det hade varit mycket mer intressant att höra dem prata om det problemet istället för att föra hitta-på-diskussioner.

Sen undrar nog många med mig vilken sten de hade vänt på för att hitta Charlotta Levay. Att det ens finns en enda person i Sverige med de reaktionära åsikter hon gav prov på förvånade mig faktiskt. Vad i hela friden menade hon med “det sexualpolitiska etablissemanget”? Och den här då: “Vi kanske inte är varelser som kan ha sex ungefär som vi borstar tänderna eller spelar fotboll”.

Jag vet inte vad Levay har för sexliv – jag vill helst inte fantisera om det – men nog är det mer upphetsande än så för de allra flesta? Det är ju liksom det som är hela poängen.

Jag tror ingen blir förvånad att få veta att Levay är kristen, anhängare av en kristendom av det mer räddhågset konservativa slaget. Men den typen av kristen sexualmoral hon förespråkar har faktiskt provats förr med fasansväckande resultat (kristendum). En sådan banal sak som homosexualitet är belagd med dödsstraff i Bibeln – glöm aldrig det. Nej, vänd tillbaka stenen och låt Levay krypa tillbaka in i sitt mörka krypin igen. Om de tre tjejerna som driver Halal-tv vill krypa efter är upp till dem, men jag hoppas att de slänger sina mentala bojor, släpper loss lite grann och låter sig välkomnas till vårt gemensamma samhälle.

Alla får vara hur de vill här – ni får gärna vara extremmuslimer om ni vill – men sluta upp med att lägga moraliska bedömningar på oss andra utifrån en religion som inte är våran. Och om ni vill ha åsikter om samhället som baserar sig på er religion (det är klart att ni vill), säg då att era åsikter är hämtade därifrån istället för att föra låtsasdiskussioner. Är ni inte stolta över att vara muslimer, eller vad är problemet?

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Karpstryparn
Tid: 2 December 2008, 14:53

Mycket bra skrivet. Lägg ner Halal-tv, det mest trångsynta, fördomsfulla och antidemokratiska programmet i Sveriges historia. Och detta på grund utav de tre muslimska programledarna samt den oerhörda flatheten ifrån producenten till detta absurda förtryckarprogram!

Kommentar från Trinidaz
Tid: 2 December 2008, 15:43

Håller med ! Lägg ner Halal tv gör om det till Haram tv mycket mer intressant.

Muslimer är inte så oskyldiga som dem utgör sig för att vara gäller dock inte alla. Men det finns muslimer som har sex innan äktenskap. Blir bara så förbanad över att dem försöker göra Sverige till ett muslimskt land. Sexuell undervisning får vi inte ha längre inte religions undervisning heller när det gäller kristen religions undervisning. På grund av muslimerna. Vi ger dem så mycket men får så lite tillbax.

Hade dem ändrad lika mycket i deras länder som vi gör här? Nej absolut inte. Snart blir det väl förbjudet att sjunga svenska national sången och fira flaggan.

Inte konstigt att små rasisterna blir fler och fler. Sverige måste våga stå på sig ! Vi bor trots allt i Sverige. Det kommer inte bli muslimskt dem måste inse det !

Det gäller inte alla för det finns musmlimer som tycker som jag.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 2 December 2008, 16:06

Trinidaz, jag håller inte med om din eländesskildring. Jag tycker bara att Halal-tv är ett dåligt program. Det blir inte snart förbjudet med varken nationalsång eller flagga, det är inte det det handlar om.

Kommentar från Trinidaz
Tid: 2 December 2008, 17:25

SV: Jag hoppas verkligen inte det. Men som jag ser det nu verkar det som det. Men jag kan ju också ha fel.

Kommentar från Karpstryparn
Tid: 2 December 2008, 18:57

Jag håller med Trinidaz om det som hon har skrivit i sin första kommentar. Bra och sant skrivet, Trinidaz.

Kommentar från Anders
Tid: 3 December 2008, 1:26

Ett vasst och bra inlägg. Tack.

Skriv en kommentar