Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2008
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Antroposofisk medicin behövs inte

SvD har idag ett stort uppslag om antroposofisk medicin. Vid årsskiftet går dispensen ut för att använda antroposofiska läkemedel vid ­sidan av de vanliga.

Det är lite konstigt att det givits en sådan dispens från början. Fungerar medicinen bör den inordnas under det vanliga regelverket. Fungerar den inte ska den inte få säljas som medicin. Det finns inget läge då en specialkategori för “antroposofisk medicin” behövs, lika lite som det behövs en egen kategori för “kristen medicin”.

(…om inte antroposofer har kroppar som fungerar på annat sätt än oss vanliga människor förstås. Men någon sådan bizarr teori har inte ens antroposoferna fört fram.)

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från ChristineLiebendörfer
Tid: 9 December 2008, 16:49

Stackars dig! Vet du inte vad palliiativ vård är?
Tror du någon skulle åka till Vidarkliniken i ett akut läge? det är ju rehabilitering och eftervård som det handlar om! Och för resten – vem kan förklara placeboeffekten?? För mig får det gärna vara placeboeffekten som får mig att känna mig bättre. Vi lever i ett demokratiskt land – låt folk välja den medicin de vill, så länge det inte kan skada någon!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 December 2008, 17:01

Det är inte synd om mig, tack så mycket. Jag förstår att det går bra att åka och dö på Vidarkliniken. Den vården är viktig, så jag är inte ironisk, men det är inte det vi talar om, eller hur. Frågan gäller LÄKEmedel, mediciner som ska göra att du blir bra igen.

Jag är tveksam om det verkligen bör vara tillåtet att lura folk att köpa produkter som inte fungerar. Om du köpte en radio som visade sig vara tom på innehåll skulle du bli förbannad och anmäla försäljaren för lurendrejeri. Varför ska läkemedel inte testas på samma sätt? Det är faktiskt det enda vi som inte gillar antroposofiska läkemedel begär. Visa att de funkar så får ni sälja dem så mycket ni vill.

Kan ni inte det och i alla fall vill sälja era mediciner till inte ont anande människor i behov av verklig vård så får ni faktiskt finna er att bli betraktade som charlataner och lurendrejare.

Skriv en kommentar