Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2008
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Julen är en högtid för alla

Julen är egentligen inte en kristen högtid för man har ingen aning om vilket datum Jesus föddes. Istället finns julens ursprung i ett firande av vintersolståndet. Därför exkluderar inte julfirandet de som inte är kristna, utan är en högtid som är till för alla. En högtid för att fira givmildhet och ljusets återkomst, det är väl något alla människor bör få fira så här års!

(Publicerad av DN, Norran, Västerbottenkuriren, Dalademokraten och Newsmill. Tyvärr hade DN bytt ut min rubrik till “Det är inte Jesu födelse vi firar” vilket är exkluderande och inte inkluderande och således tvärtemot mitt syfte med den här texten. Dessutom menar jag att man inte vet när Jesus föddes, inte att han föddes den 20 maj. Läs texten om du läser DN, inte rubrik och ingress…)

Det äldsta firandet av Jesus födelsedag man känner till är från Egypten på 200-talet. Men då är det den 20 maj man firar. Andra källor från den tiden angav den 19 eller 20 april som troligare födelsedatum, ytterligare andra den 28 mars, eller den 10 eller 6 januari. Att lägga Jesus födelsedag den 25 december var ett relativt sent beslut, och då var det ett beslut taget för att konkurrera ut en populär romersk solfest.

Trots att den här historian är väl känd bland kyrkohistoriker – all information ovan är hämtad ur den Katolska encyklopedin – så firar kristna kyrkor runt hela världen Jesus födelsedag på juldagen genom att ställa upp julkrubbor och läsa högt om hans födelse ur julevangeliet.

Kyrkorna skyltar inte direkt med den här historiska kunskapen, så det är kanske inte så förvånande att det finns väldigt många människor som faktiskt tror att Jesus föddes på juldagen. Är du en av dem så är du i gott sällskap. Förmodligen tror de flesta människor som bor i kristna länder precis som du.

Man kan inte annat än fascineras av kyrkans marknadsföringsavdelning, som kan få ett politiskt beslut taget för 1600 år sedan att bli ”kunskap”, trots att den är bevisligen falsk. Sanningen är tydligen inte så petig i sammanhanget. Idag hade kyrkan kanske vunnit reklambranschens finaste pris, Guldägget, för den här kampanjen (fast en Guldkalv hade kanske varit lämpligare?).

När kristendomen kom till Norden så passade det förstås alldels utmärkt med en kristen fest den 25 december. Här firade man då redan något som kallades ”jul”. Den fornnordiska julens tidpunkt på året var ingen tillfällighet. Vintersolståndet – årets kortaste dag – är precis i faggorna. I Norden finns det då verkligen anledning att fira. Det har vänt; ljuset kommer åter!

Vad spelar det här då för roll? Om man inte vet när Jesus föddes kan man väl fira vilket datum man vill? Det är klart man kan. Men i dagens mångfacetterade samhälle kan den verkliga kunskapen användas till något positivt.

Eftersom julen egentligen inte är en kristen högtid utan en helgdag som hör till årstiden så angår den alla människor. I den karga nordiska vinternatten behövs en högtid som minner om ljus och generositet. Julen är ett firande av en årstidsväxling, så den är inte exkluderande utan alla kan vara med i firandet, oberoende religiös tillhörighet eller livsåskådning!

God Jul! Må lycka och välgång stå dig bi. Var generös med medkänsla och omtanke gentemot dina medmänniskor. Kom ihåg att det finns ljusare tider att se fram emot.

Det är väl något värt att fira, för alla!?

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från John
Tid: 22 December 2008, 15:40

Välskrivet och informativt!

Kommentar från LN
Tid: 26 December 2008, 14:36

Jag är glad över att ha hittat fram till Mr Lindenfors — sent omsider — som ateist sedan 1949 har jag stor anledning att uppskatta honom ochy hans arbete.
——————————————–
Och nu bara för en kort stund till någonting helt annat:
[url för detta utskick: <http://tinyurl.com/4hs4xa

I MORGON KAN DET VARA DIN (O)TUR ATT FÅ BLI UTVALD TILL RÅNOFFER!

Det var en gång en invandrad liten gumma i landet Sverige som hade en förkärlek för att hota människor som misshagade henne med polisanmälan. Troligen sprang hon flitigt till polisen och anmälde både ditten och datten. Med avsikt att utöka sin hushållskassa beskyllde den lilla gumman en gång, när omständigheterna råkade falla på plats, en 73-årig svensk pensionär för att ha hotat att döda henne. Genast begav hon sig till polisen för att anmäla pensionären, och polisen nappade villigt. Att vara mordhotad borde vara inkomstbringande, menade gumman. Hon råkade nämligen ha skaffat sig litet kunskap om den perfida, invandrarservila lagstiftningen i landet Sverige, den som bereder ständig sysselsättning åt diskrimineringsombudskvinnan och hela hennes kår av mer än 60 lojala medarbetare. Oturligt nog höll av någon anledning gummans innovativa affärsidé inte ända fram. Över att inte mera vara mordhotad och därför tvingas gå miste om det begärda och med ivrig förväntan emotsedda skadeståndet på 50.000, är den lilla gumman idag naturligtvis rejält kränkt. Hennes gode vän kriminalkommissarien har medkännande försökt att ljuta olja på hennes upprörda känslor och har som plåster på såret lovat henne att hon likväl skall få ut ett skadestånd på åtminstone 10.000 av den utpekade pensionären. Den geniale kriminalkommissarien har nämligen i efterhand, hela 15 månader efter
den lilla gummans första besök hos polisen, åt gumman konstruerat en förolämpning, som man, Insha’Allah, kanske kan låta pensionären plikta för.

Oansvarigt och illasinnat har det framkastats en misstanke om att den lilla gumman och kriminalkommissarien rent av sammarbetar beträffande skadeståndet — men i så fall ligger gumman nog pyrt till — då får hon bara 3.333 fattiga kronor, dvs hälften av vad kriminalkommissarien skall ha, ty enligt ‘sharia’ är hon som alla vet bara hälften värd som människa. För en kvinna innebär det klara nackdelar att ha underkastat sig den himmelska supertomten ALLAH.

Den enfaldige pensionären, som lögnaktigt blivit anmäld för att ha mordhotat den lilla gumman, anmälde i sin tur gumman för falsk angivelse enligt brottsbalken 15 kap 7 §, men hennes gode vän kriminalkommissarien hävdade med en dåres ihärdighet, att det inte gick att visa, att någon — någonsin — vare sig skulle ha mordhotat henne eller inte ha mordhotat henne. Även om det står inskrivet i polisens tjänstedator, synes det inte kunna visas att gumman har anmält pensionären för att ha traktat efter hennes liv. För kriminalkommissarien själv, denne primus inter pares, gick det dock galant att i 15 månader hysa tilltro till den lilla gummans osannfärdiga angivelse. Kanske har kriminalkommissarien råkat ut för en hårddiskkrasch eller så är det bara en propp?

Man frågar sig om polis och åklagare har mandat på och kapacitet att styra och ställa med verkligheten helt efter eget skön? Är verkligheten verklig eller är den blott en illusion av typ Matrix? Har polisen någon verklighetsanknytning? Brottsuppklaringsprocenten 6% tyder på allvarliga brister i polisens kontakt med verkligheten. Har Svensk Polis kanske hyrt in Keystone Cops Corp. för att att sköta bovjakten? Är detta förklaringen till underskotter på 780 miljoner? Nyligen har vi fått höra att polisens (blås)moral är mycket hög: maximalt antal utandningsprov kombineras skickligt med minimalt antal haffade rattfyllon. Varje haffat rattfyllo skulle otillbörligt tära på otillräckliga personalresurser. Färre antal tagna bovar ger mindre pappersexercis – till gagn för skogen, medan fler tagna bovar skulle öka CO2-utsläppen i allarmerande grad. Kan det ej antagas att alla vi skattebetalande ‘personer med sk svensk bakgrund’, som pröjsar för ‘SnutDagis’, till slut och för gott förlorar all tilltro till polismakten, som numera, trots införandet av dialogpoliser, endast med nöd lyckas upprätthålla allmän ordning och säkerhet. Skall vi tvingas börja söka stöd hos kriminella nätverk?

Den fantasilöse och påstått mordhotande pensionären, som inte har tagit intryck av Matrixmyten, anmälde den tidigare påstått mordhotade lilla gummans kriminalkommissarie till JK, JO och till hela Sveriges Rikspolischef Benke Svensson för brist på oväld samt för att vara korrupt och möjligen också syssla med ekonomiska oegentligheter. Detta ledde naturligtvis till ingenting. Rättsväsendets lakejer håller varandra ömsesidigt om ryggen, och hänvisar hele tiden den klagande ill lägre och diffusare instanser. Meningen härmed är sannolikt att intill passivitet trötta ut den klagande. Pensionären, som allt mera börjar påminna om en otrevlig, rättshaverisk typ, anser att i det här fallet är all frånvaro av diskretion en hederssak, därför detta utskick. (- vad var det för ett konstigt ord han använde, ‘rättshaverisk’? – vad betyder det? – för info, klicka )

Hursomhelst, den tidigare föregivet mordhotade men numera endast förolämpade lilla gumman ligger i startgroparna för att så snart kallelse anländer ila iväg till en oväldig svensk tingsrätt för att få utdömt sitt som hon tycker alldeles för låga skadestånd.
-Har man uppoffrat sig och rest ända hit till Nya Sverige enkom för att berika landets trista kultur, så är man Insha’Allah förtjänt av ett generösare bemötande!

Tag del av den senaste utvecklingen av ärendet, som fått dansa en lustiger dans, först hos polisen, och sedan nu inför offentligheten; antingen googla MORDHOTADMUSLIMA eller klicka .
Hemsidan utökas kontinuerligt!
– – – – –
Skicka gärna länken till detta utskick vidare!
eller http KOLON 2 SNEDSTRECK tinyurl PUNKTcom SNEDSTRECK 4hs4xa]
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
POST SCRIPTUM

Tack för att Du har läst så här långt, och eventuellt också klickade Dig vidare! Från hemsidan kunde Du om lust förelåg, enklare än att lämna en bloggkommentar, avsända ett eMail till mig — som således är den ondsinte och påstått mordlystne pensionären, vars fatalitet skildrades ovan! Ditt intresse och engagemang alternativt din uppoffring värderar jag. För att visa min uppskattning har jag gjort följande arrangemang.
Kanske är namnet FJORDMAN bekant för Dig? Han är en världskänd norsk bloggare, som nyligen har gett ut sin första bok ‘Defeating Eurabia’, 340 sidor, pris i USA 35 EURO. Denna bok måste anses vara absolut nödvändig läsning för alla med intresse för nutid och framtid och inte minst för den egna framtiden. Boken kan lagligt och helt i överensstämmelse med Fjordmans önskning också fritt nedladdas. Jag har lagt upp den som okomprimerad (M)HTML-fil på följande länk, och den kan därför antingen öppnas direkt eller nedladdas.
Förordet till samma bok, plus diverse kommentarer kring boken och om den, har samlats i en fil för sig. Börja gärna med den!

En mästerlig skribent helt i paritet med FJORDMAN, och som ej heller skriver på sitt modersmål, är TAKUAN SEIYO. Hans ‘From Meccania to Atlantis’, hittills i 4½ avsnitt på BJ, finns samlade för läsning/nedladdning här: Mycket läsnöje!
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Detta ePost-utskick distribueras till i huvudsak sk makthavare och opinionspåverkare
i Sverige. Med makthavare förstås: regeringsmedlemmar, riksdagsledamöter, (högre) tjänstemän i statlig och annan förvaltning/verksamhet, polis, domstolar etc. Med opinionspåverkare avses media överhuvudtaget, författare, journalister, jurister, bloggosfären och även enskilda personer. Avsikten är att framvisa ett av sannolikt många liknande fall, som alla hittills utspelats i det tysta och vars antal sannolikt kommer att tillväxa lavinartat med införandet av ‘hatbrottsprincipen’ samt andra trevligheter av tvångskaraktär, som EU-byråkraternar utfunderar. Svensken skyddas enligt riksdagsproposition 97/98:16 numera ej mot hat- eller rasistiska brott. Svensken tillhör ett folk, som ej mera finns i den bemärkelsen att svensken ej anses ha en egen etnicitet och kultur. Makthavarna i landet Sverige har planerat att införa en helt ny religion och att ersätta svensken med mindre tråkiga, kulturbärande människor invandrade från mera exotiska delar av världen. Detta har flertalet egocentrerade och somnambuliska svenskar ännu inte upptäckt. Unikt i det världshistoriska perspektivet är också, att en ursprungsbefolkning själv får bekosta koloniseringen av det egna landet. Nog är det dags att att ropa: SVERIGE — VAKNA! Klockan är redan fem över tolv.__

Kommentar från Sollan
Tid: 27 December 2008, 16:23

Man kan spekulera i mycket och i mångfald. Jag har slutat att tro på mycket och detta är att jag inte vet vilket som är bra, Just nu är jag inte troende av kristbad men tror endå på det possitiva. Tror på det mediala för något finns det men vet inte vad… Men julen kommer jag alldrig att förlora tron på…

Skriv en kommentar