Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Den israeliska blockaden orsakade lidande

Igår bloggade jag om islamiskt icke-våld – något som verkligen saknas i dagens värld. Detta med anledning av att högste chefen för Hamas politbyrå, Khaled Mashaal, skrev på SvD Brännpunkt. Idag skriver en ledamot i det israeliska parlamentet Knesset,  Shai Hermesh, en artikel om den israeliska politiken.

Tonen skiljer sig betydligt mellan de båda artiklarna. Medan Hamasledaren åberopade sitt underläge och sin vilja att gå i döden – och att döda! – för sin sak, så beskriver Kessetledamoten någon slags önskedröm av hur de Goda Israelerna behandlade Palestinierna så väl, så väl. Som tack lät Hamas mer än 8000 raketer regna ner över oskyldiga människor.

Men så var det ju inte. Den israeliska blockade orsakade mycket lidande för den palestinska befolkningen. Israelerna har inte alls gjort allt i sin makt för att minimera lidandet för Palestinierna. Och man gör det definitivt inte nu, i dagens konflikt.

Varför kan inte parterna i mellanöstern se övergrepp begågna av den egna sidan? Det finns inget heroiskt i att skada civilbefolkning; barn och gamla som bara råkar bo på fel ställe. Det måste nästa vara första steget, att få alla inblandade att se den andra sidans lidande. Bara barbarer kan gå oberörda ur en sådan konfrontation.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Lars Adelskogh
Tid: 9 January 2009, 11:43

Bäste dr Lindenfors!
Skriv inte vanliga substantiv och adjektiv med stor begynnelsebokstav (annat än genast efter punkt, förstås). Alltså: inte Palestinier och Palestinsk, utan palestinier och palestinsk. Inte Israelisk och Islamisk, utan israelisk och islamisk.
Vänlig hälsning
Lars Adelskogh

Kommentar från Gershon ben David
Tid: 9 January 2009, 13:04

Det är en fakta att arab terroristerna gömmer sig bakom barn, kvinnor, skolor och sjukhus. Det är en annan fakta att arab terroristerna beskjuter Israel från civila områderna ock skiket högt när Israel besvarar elden. Hittills Israel visade stor återhållsamhet i Gaza. Nu borde Israel kämpa som Churchill, Eisenhower, Patton och McArthur kämpade mot Nazi Tyskland. De inte acceptarede annat än ovillkorligt kapitulering. Araberna bör leve i fred i det palestinska staten Jordanien och den judiska befolkningen hat rätt till hela Landet Israel.

Pingback från Stöd det palestinska motståndet! | Svensson
Tid: 9 January 2009, 13:13

[…] Bloggat: Röda Malmö, Lindenfors, Gazabloggen, Esbati, Borgarmedia: SVD, SDS, HD1, HD2, HD3, DN1, DN2, DN3, Läs även andra […]

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 January 2009, 13:49

Tack Lars. Nu är det rättat.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 January 2009, 13:53

Gershon, Hamas är inte nazityskland. Hamas är en terrororganisation, det är sant, men de är den svagare parten i konflikten. Nazityskland var den starkare parten. Det är en väsentlig skillnad, faktiskt. Israelerna måste visa återhållsamhet, annars är de barbarer.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 January 2009, 14:07

Anders Svensson har en utläggning om muslimskt icke-våld här: http://www.zaramis.nu/blog/2009/01/09/muslimsk-ickevaldstradition/

Skriv en kommentar