Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Påven beordrar nya regler för att godkänna visioner

Katoliker som får mirakulösa syner av t.ex. Jungfru Maria ska hädanefter hålla tyst om saken, annars riskerar de att få sina visioner underkända. För att bli godkända ska synerna först undersökas av ett lag med psykologer, teologer, präster och exorcister enligt nya riktlinjer som ska tas fram av Troskongegrationen (f.d. romerska inkvisitionen). Detta på order av Påven Benedictus XVI.

Monsignor Luis Francisco Ladaria Ferrer, en högt respekterad spansk ärkebiskop, har fått uppgiften att sammanställa den nya handboken som går under arbetsnamnet “Vademecum”. Enligt den katolska tidningen Petrus så kommer ingen som inte håller tyst om sin vision att bli trodd i framtiden. Om man går ut publikt med visionen kommer det att tas som ett tecken på att synen är falsk.

Visionärerna kommer sedan att få besök av psykiatriker för bedömning av sin mentala hälsa. Sedan kommer teologer att bedöma visionens innehåll och jämföra med den officiella kyrkoläran så inga motsägelser uppstår. Om visionären är att betrakta som trovärdig så kommer denne slutligen att bli förhörd av demonologer och exorcister för att exkludera möjligheten att Satan gömmer sig bakom synerna för att lura de troende.

(Det kan i sammanhanget vara värt att påpeka att den här nyheten inte verkar vara ett skämt, utan troligen är genuin. Det hela rapporteras av The Independent.)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar