Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Vem får be för Obama?

Det skapade viss uppståndelse när Barak Obama valde den homofobe pastorn Rick Warren att uttala den religiösa trollformeln vid installationsceremonin på tisdag. För att kanske ge mer jämn representation åt olika åsikter i religionens hägn bad Obama den öppet homosexuelle biskopen V. Gene Robinson att gå i telepatisk kontakt med Gud (be) vid söndagens kickoff till installationsceremonin.

Sharon Watkins, den första kvinnliga ledaren för “the Christian Church (Disciples of Christ)”, en protenstantisk sekt, har fått äran att utföra en full ritual (gudstjänst) på söndagen som avslutar installationsveckan. Sedan kommer Ingrid Mattson, den första kvinnliga ledaren för “the Islamic Society of North America” att be i National Cathedral. Detta tillsammans med tre rabbiner som representerar den amerikanska judendomens tre huvudgrenar. Det är också tradition för den katolske ärkebiskopen att be en bön, samt för den blivande presidenten att besöka en gudstjänst i S.t Johns kyrka innan installationen. (Allt enligt AP.)

Frågan är dock om Obama på det här sättet verkligen säkrat det övernaturligas stöd? Hinduer, buddhister, sikhher, konfucianer, asatroende, taoister, shintoister, shamaner, animister och inte minst voodooprästinnor lyser med sin frånvaro.

Mer om installationen i DN och SvD.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Tomas
Tid: 20 January 2009, 20:12

Hittade det här klippet på nätet och måste dela med mig av det. Det är en parodi på presidenteden. http://www.tramsit.se/video.php?id=297

Skriv en kommentar