Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2009
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

Förtroendet för kyrkan i botten bland unga

Ungdomsbarometern 2008 har precis publicerats. Som Dagen noterat så är Svenska kyrkan den institution som ungdomar litar allra minst på. Bortförklaringarna står som spön i backen när representanter för kyrkan försöker förstå varför.

– Jag tror att färre och färre unga har en personlig erfarenhet av Svenska kyrkan, säger Maria Wingård. Om folk får en positiv bild av oss, så ser de saker och ting på ett annat sätt.Lena Olsson Fogelberg, präst och ansvarig för Svenska kyrkans program för barn och unga, är inne på samma linje:– Det kyrkliga arvet tunnas ut och ungdomarna har inte längre en tydlig relation till Svenska kyrkan. Vilket till stor del beror på att de inte mött oss.

Fast frågan är om problemet verkligen är att unga inte vet tillräcklig om kyrkan. Är det inte snarare naturligt att ungdomar är skeptiska mot en organisation som uppmanar till dyrkan av en påhittad supervarelse?

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Felicia Gilljam
Tid: 30 January 2009, 18:32

Jag tror tyvärr att Svenska kyrkans tolkning är korrekt. Svenska ungdomar stöter i allmänhet över huvud taget inte på kyrkan, vet inte vad den håller på med och vet därför inte varför de ska “lita på den”. Jag vet ärligt talat inte själv hur jag skulle svara på frågan – vad är det kyrkan gör som jag ska ha förtroende för? Jag litar på att skatteverket gör sitt jobb, t.ex., och polisen, men kyrkan? Därför skulle jag själv svarat att jag inte har något förtroende för dem – inte för deras gudstro, utan för att jag helt enkelt inte fattar frågan. De kan ju vara jättebra på sitt jobb även om de tror på påhittade supervarelser, men om jag inte vet vad jobbet är kan jag ju inte säga att de är bra på det!

Skriv en kommentar