Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategorier

Försvar av evolutionsteorin

Som en liten hyllning till Darwin på födelsedagen har jag tillsammans med Christer Sturmark skrivit ett försvar av evolutionsteorin på Newsmill. Fast ska man vara petig är det mest ett angrepp på Claphaminstitutet. Det stället har visat sig vara en besvikelse av mått… Nivån på deras inlägg verkar på något sätt sjunka med tiden. Nåja, de är bara funnits i drygt ett år, så vi får hoppas på bot och bättring. Det är på något sätt roligare att diskutera med någon som har intressanta argument att komma med och inte bara har fel.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Andrew
Tid: 13 February 2009, 12:25

Även om jag själv är kristen och inte tro på evolutionsteorin så innebär det att man måste vara kristen för att inte tro på evolutionsteorin. Det finns många icke kristna / religösa människor som inte tro på evolutionsteorin utan tro mer på ” Intelligent Design”. Så man ska nog inte sätta likhetstecken mellan icke evolutionsteori troende människor och kristna “

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 13 February 2009, 12:46

Hur skulle man kunna tro på intelligent design utan att tro på en designer? Då har man nog tappat bort “intelligent” på två sätt.

Kommentar från l_johan_k
Tid: 13 February 2009, 14:39

Sture Blomberg har även skrivit ett inlägg i Expressen:
http://www.expressen.se/debatt/1.1465304/evolutionsteorin-ar-ett-fuskbygge

Kommentar från Johan Stenberg
Tid: 13 February 2009, 14:51

Nu vet jag inte så noga vad Claphaminstitutet är för något, men rent generellt så brukar det vara ganska pinsamt när humanister (dvs de som jobbar med humanistiska vetenskaper) uttalar sig i naturvetenskapliga spörsmål.

Lika pinsamt är det förstås när naturvetare tror att de begriper sig på teologi och filosofi.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 13 February 2009, 20:44

l_johan_k,
Tack för tipset. Jag har skickat in ett svar – får se om de tar det.

Johan Stenberg,
De tre som skrev Newsmillartikeln är naturvetare allihop. Än mer pinsamt, skulle jag vilja påstå. Det där Claphaminstitutet tycker jag skulle må bra av lite kristen bevakning också. De finns på http://www.claphaminstitutet.se.

Vad gäller naturvetares kunskaper om teologi och filosofi så varierar det något oerhört. Fast det vet du förstås.

Kommentar från l_johan_k
Tid: 14 February 2009, 21:53

Ytterligare gudaktiga utgjutelser av Blomberg:
http://claphaminstitutet.se/forum/index.php?topic=7

Kommentar från Katrin
Tid: 16 February 2009, 18:36

TACK för att du så oförtrutet argumenterar för Darwins teori och kommenterar religiösa företeelser på din blogg och på Humanistbloggen. Som nyvaken humanist följer jag debatten med stort intresse och jag inser att jag har hittat ‘hem’ i snårskogen av ideologier!!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 16 February 2009, 19:33

Tack! [rodnar]

Kommentar från Stig Svensson
Tid: 17 February 2009, 20:47

Titta på den här!
Kan någon insatt besvara den vilsekomne mannen

Kommentar från Stig Svensson
Tid: 17 February 2009, 22:14

Den här var det:
http://www.op.se/parser.php?level1=129&level2=0&fid=176958

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 February 2009, 22:32

Stig,
Den insändaren var bara FÖR korkad. Jag tror att den faller på eget grepp.

Kommentar från Sam Bertilsson
Tid: 5 October 2009, 11:45

Intressant att notera önskemålet om en ‘seriös’ debatt. Jag betvivlar att det går att föra en sådan här med den arrogans flagranta brist på ödmjukhet som finns. Och vad besitter herrar Lindenfors och Sturmark för expertis på området? Evolutionsamatörer, som jag ser det. Efter att ha tagit del av debatter på alla möjliga håll och kanter, är slutledningen den att det nog aldrig kommer att presenteras några ‘bevis’ som är goda nog åt denna självuppblåsta och självutnämnda vetenskaps-elit. Människor som tycker att de som ifrågasätter sådant här har en “mental virusinfektion” eller jämställs med förintelseförnekare, förtjänar ingen som helst respekt.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 5 October 2009, 11:47

Hej Sam och tack för din kommentar. Om du klickar på knappen “Min forskning” uppe i vänstra hörnet av den här hemsidan så kan du läsa vad jag arbetar med.

Skriv en kommentar