Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kategorier

Etanolbilar otillåtna enligt Islam?

I en omröstning föga noterad i svenska media antog FN i måndags en resolution mot blasfemi. Resolutionen är inte bindande för medlemsstaterna, men i ett uttalande sa Pakistans FN-ambassadör Masood Khan att OIC (Organization of Islamic Conference) strävar mot en bindande resolution i framtiden enligt en 10-års plan OIC antog 2005. Läs mer på canada.com.

Relaterat till detta är ett uttalande av den islamiske “lärde” Sheikh Mohamed al-Najimi, på Islamic Jurisprudence Academy i Saudi Arabien. Han påpekar att det är syndigt att köra etanolbilar eftersom profeten Muhammed i ett ungefär 1400 år gammalt uttalande sagt att allt samröre med alkohol – inköp, försäljning, transport, konsumption och tillverkning – är strikt förbjudet.

Som PZ Myers på Pharyngula påpekat hade Muhammed förmodligen inte samma biokemiska kunskaper som vi har idag (trots sin direktkontakt med Gud) eftersom han då vetat att vi alla – muslimer också – producerar egna alkoholer i biokemiska processer som hela tiden pågår i kroppen.

(Dessa nyheter är för övrigt båda hämtade från Pharyngula – en mycket läsvärd blogg)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar