Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

Svenska katolska kyrkan gör oetiskt ställningstagande

Nya turer i fallet om den våldtagna 9-åriga brasilianska flickan. Även representanter för Svenska katolska kyrkan backar nu upp bannlysningen och menar att mamman och läkarna dragit den på sig själva i och med aborten.

Enligt Helena Darcy, ordförande för den organisation inom katolska kyrkan i Sverige som arbetar med medicinsk-etiska frågor, är uteslutningen ur kyrkan dock inte en aktiv handling från den lokala biskopens sida.

– Mamman och läkarna har uteslutit sig själva genom att medverka till aborten, eftersom att ta någons liv alltid leder till uteslutning. Däremot tillhörinte våldtäkt inte dessa allvarliga brott, vilket innebär att pappan inte automatiskt blir utesluten.

Allt är mammans och läkarnas eget fel – ingen skuld bör falla över kyrkans regelsystem? Var har etikdiskussionen tagit vägen inom katolska kyrkan?

Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Lindenfors blogg
Tid: 11 March 2009, 12:09

[…] kyrkans intresse av evolutionsteorin (de behöver lite positiv press just nu när de fastnat i en nedåtgående spiral i moralhänseende). Vill Katolska kyrkan hävda att de fortsatt har de bästa argumenten ska de förstås anordna en […]

Skriv en kommentar