Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2009
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Soppig nyhetsrapportering

Det är inte lätt med klimatrapportering alla gånger. Här ett inslag från Rapport nyligen. Vad har isbjörnar med isens avsmältning på Sydpolen att göra? Och egentligen är det väl vid Nordpolen isens avsmältning är mest uttalad?

Om ni vill läsa en riktig rapportering om Sydpolens isar och växthuseffekten så har British Antarctic Survey precis släppt ett pressmeddelande angående en studie som de gjort om isarna tillsammans med NASA. Antarktis är ett komplext system med stark uppvärmning parat med nedkylning beroende på ozonhålet. Detta ger en total ökning av ismassan vid Sydpolen, som dock beräknas minska i takt med att ozonhålet minskar.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Tage Andersson
Tid: 22 April 2009, 7:42

SVTs rapportering är typisk för hur media behandlar klimatet. Sensationshungern styr. Typisk är också din förmodan att sydpolära ismassan KOMMER att minska för det säjer AGW.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 22 April 2009, 7:47

Det finns et klart orsakssamband mellan ozonhål och vindarna på Antarktis samtidigt som vi vet att ozonhålet minskar i omfattning. Du behöver inte ens gå med på resterande vetenskaplig bakgrund för klimatförändringarna för att förstå detta. Man måste inte förneka *all* vetenskap för att man är klimatförändringsförnekare!

Kommentar från Tage Andersson
Tid: 23 April 2009, 8:49

Klimatet fluktuerar, nu som förr. Debatten gäller hur stor del av dessa fluktuationer som orsakas av människan. Nedsättande omdömen som “klimatförändringsförnekare” o.d., kan möjligen peppa upp trosfränder, men indikerar argumentstorka. Du bör nog se närmare på det “klara orsakssambandet”

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 23 April 2009, 8:58

Omdömet är menat att vara nedsättande eftersom “förnekarnas” åsikter baserar sig på dålig förståelse av vetenskap.

Kommentar från Tage Andersson
Tid: 23 April 2009, 11:21

Ja, ändamålet helgar ju medlen.

Skriv en kommentar