Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2009
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

Religiöst barbari

Här ett pressmeddelande från en organisation som uppenbarligen inte värnar barnens rätt:

Sveriges Kommuner och Landsting rekommenderar att alla landsting ska erbjuda omskärelse av pojkar, även om det inte är medicinskt motiverat. Idag erbjuds sådan omskärelse i 10 landsting.

Omkring 3 000 pojkar i Sverige omskärs årligen av religiösa eller kulturella skäl. Cirka 1000 av dessa utförs inom den offentliga hälso- och sjukvården. Några få utförs av personer som har särskilt tillstånd av Socialstyrelsen. Övriga omskärs utomlands eller av privatpersoner utan att något landsting är inblandat.

– Vi ska se till barnets bästa, och det är att omskärelse av pojkar sker med god hygien och med smärtlindring. Det bör utföras inom alla landsting. Annars kan det öppna för obehöriga att utföra ingreppet utan vare sig smärtlindring eller tillräckliga kunskaper, säger Anders Knape, ordförande för Sveriges Kommuner och Landsting.

En osäker skattning anger att upp till 2 000 pojkar blir omskurna av personer som varken är läkare eller har tillstånd.

I en utredning från Socialstyrelsen redovisas skälen till att föräldrar omskär sina söner utanför landstingens hälso- och sjukvård. För många är det inte möjligt att vända sig till hälso- och sjukvården eftersom 11 av de 21 landstingen inte utför sådan omskärelse. Andra orsaker är höga kostnader och dåligt bemötande.

Socialstyrelsen har utrett flera fall där pojkar som omskurits av icke behöriga drabbats av komplikationer som blödningar, infektioner och svårigheter att kissa. Därför föreslår Socialstyrelsen, utifrån barnets bästa, att landstingen enligt lag ska erbjuda omskärelse av pojkar på ickemedicinska grunder.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) anser att det inte behövs någon lag, utan rekommenderar istället alla landsting att låta pojkar få rätt till omskärelse inom hälso- och sjukvården.

Det behövs visst en lag. Förbjud religiös omskärelse! Eller kan jag få tillåtelse att skära örsnibbarna av mina barn? Fingertopparna? Tatuera dem? Varför inte? Blir det ok om jag tror på utomjordlingar? Varför inte?

Läs mer i SvD.

Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Lindenfors blogg » Gud finns nog inte
Tid: 7 June 2009, 12:02

[…] traditioner tillåts gå ut över grundläggande mänskliga rättigheter. T.ex. omskärs pojkar med myndigheternas goda minne i Sverige idag, trots att det borde vara varje persons eget val vad som händer med dennes […]

Kommentar från erik
Tid: 10 July 2009, 1:16

enligt islam används penis endast i barnavlande syfte.muslimer i sverige tycks knappast leva efter den principen,låt dom då välja själva!den sjuka ensidighet som islam har på sexualiteten skadar oerhört mycke.i muslimska länder existerar knappt föräktenskapliga relationer,det är rudimäntärt enligt Allah!enligt denna filosofi behövs ju inte klitoris heller då en tjej ändå kan leva fullgott o produktiv o. få massa barn!

Kommentar från erik
Tid: 10 July 2009, 1:22

när gud visar sitt groteska tryne förvandlas folk och börja tolerera allt de annars skulle vägrat.denna sadistiska gud har sånt totalt grepp om sina slavar att det är tragiskt att ens få höra att vi lever i ett fritt land!
om sverige är frihetens land från den allsmäktige dåren i himlen?då tycker jag verkligen synd om länder med ännu mera gud på schemat!!!
omskärelse är det fulaste sättet att värva medlemmar!!

Kommentar från pokertorsten
Tid: 12 July 2009, 19:17

De politiskt korrekta skyller alltid problem på arbetslöshet ekonomi mm.
Jag undrar om inte stympade unga pojkars liv leder till frustration och utanförskap (kulturella faktorer)??
Titta på Rosengård,Tensta & Bergsjön,dessa områden har mest antal stympade barn & ungdomar,även mest problem!

Skriv en kommentar