Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2009
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Bush utsatt för bibelpropaganda

Exakt hur illa det var under Bush-åren börjar nu bli uppenbart. Det senaste är att Bush själv blev utsatt för propaganda av sin försvarsminister, Donald Rumsfeld. Rumsfeld är inte direkt känd för att vara en djupt troende människa själv, men han kände uppenbarligen till hur lättledd Bush var av bibelreferenser.

På omslagen till de säkerhetspolitiska sammanfattningar som cirkulerades i Vita Huset i samband med Irak-kriget – sammanfattningar som Rumsfelds departement sammanställde och som han själv levererade till president Bush – där fann Rumsfeld det lämpligt att klippa in bilder på bedjande trupper och militiaristiska bibelcitat (det finns onekligen en del att välja på).

Klicka på bilden för att se den större.

Fredens religion

Fredens religion

Här finns fler exempel på hur omslagen kunde se ut, och här är en artikel om frågan. Det finns knappt ord att beskriva hur smaklöst det här är.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Jan Viklund
Tid: 26 May 2009, 22:55

en uppföljande bonus.

2003, när Bush värvade sin “koalition” till Irakäventyret, berättade han för en något häpen president Jacques Chirac, att “de bibliska vidundren Gog och Magog styrde i Mellanöstern och att de måste besegras.” I enlighet med Uppenbarelsebokens profetia var “stunden inne” och denna konfrontation “var sanktionerad av Gud som vill att vi skall utplåna Hans fiender innan den Nya Tidsåldern börjar”.

Otroligt? Chirac bekräftar det hela i en bok, som kom ut i mars. Han upplevde Bushs bibelhänvisningar som “besvärande och undrade hur någon kunde vara så fanatisk och ytlig i sin tro”.

Bush’s Shocking Biblical Prophecy Emerges:
God Wants to “Erase” Mid-East Enemies “Before a New Age Begins”
http://www.counterpunch.org/hamilton05222009.html

Skriv en kommentar