Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2009
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Återfödd som rebellisk tonåring?

Han blev utvald av Dalai Lama själv efter att hans föräldrar tagit honom till Tibet från Granada, Spanien, bara 14 månader gammal. “Det var som att leva en lögn”, säger han. “De tog mig från min familj och satte mig i någon sorts medeltida situation där jag led en hel del.”

Osel Hita Torres, som han egentligen heter, studerar nu i Madrid och har avsagt sig all kontakt med sin Buddhistiska rörelse. Vid 18 års ålder hade han aldrig dansat eller sett ett par kyssas. Men nu lever han ett normalt studentliv.

Enligt de Tibetanska buddhisterna är Torres en reinkarnation av Lama Tenzin Osel Rinpoche, som valt att återfödas på jorden för att hjälpa människor till upplysning. Frågan är om det inte är precis det Torres gör då han lämnar religionen bakom sig.

Läs mer i The Guardian.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Svenne
Tid: 2 June 2009, 21:53

Jag har läst dina två senaste blogginlägg (det första handlade om seminariet i Helsingborg).
Men jag funderar på om du kan Islams skapelseberättelse? Där står det sådant som att universum utvidgas och att människan skapades ur vattnet. Många naturvetare har konverterat till Islam efter att ha läst vad koranen säger om skapelsen.

Nu förväntar jag mig inte att du ska konvertera, men det kan ju va intressant att läsa iallafall.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 3 June 2009, 19:12

Islams skapelseberättelsen verkar mest vara en förenklad variant av Bibelns skapelseberättelse. Om jag inte tror på den fullständiga versionen, varför skulle jag då tro på en förkortning?

Jag försöker traggla mig igenom Koranen just nu. Det är ingen underhållande läsning, om man säger så, men jag har gett mig sjutton på att läsa hela texten i alla fall en gång.

Nästa gång jag läser en religiös text får det bli av Ron L. Hubbard. Den borde i alla fall vara underhållande.

Skriv en kommentar