Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2009
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Inte lektuella fabulationer

Hur tänker Göran Rosenberg egentligen? I samband med hans senaste kolumn i DN kanske tanken gick ungefär så här?

Oh shit, Humanisterna har en jättekampanj igång! Dom gillar jag inte. Jag menar, kan man inte få ha sin Gud i fred? Jag får inte ihop tillvaron annars.

Men hur ska jag kritisera en kampanj som använder tre religiösa symboler på flaggor sådär? Hmm… jag vet! Jag påstår att bara två av dem är religiösa symboler medan den tredje är en nationssymbol. Jag är ett geni! Ingen kan se igenom en så brilliant omskrivning.

Shit också, Israel har ju Davisstjärnan och Turkiet halvmånen på sina flaggor. Äh, jag skriver så i alla fall. Det är nog ingen som märker något.

Skit också, religiösa bloggare och Kyrkans tidning har gett Humanisterna komplimanger för att de gjort Judendom och Islam lika blågula som kristendom. Äh, vafan. Jag är kändare än några simpla bloggare. Jag skriver så i alla fall. Det är nog ingen som märker något.

Tänk om religiösa skulle ha sådana kampanjer! Det skriver jag. Fast det har dom ju förstås hela tiden… Äh, jag skriver så i alla fall. Det är nog ingen som märker något.

Vad ska jag mer hitta på? Hmm… jag vet! Jag skriver att debatten inte handlar om det som Humanisterna säger att den handlar om utan den handlar om något annat! Jag är ett genii, ett genii, en intellektuell gigaant!

Nu ska vi se här… [läser]… de vill visst göra någon sorts skillnad på tro och vetande. Där har vi det! Jag säger att det inte är någon skillnad!

Fantastiskt. Tro och vetande är samma sak. Det låter dessutom djupsinnigt. Det är ju inte sant förstås, men jag skriver så i alla fall. Det är nog ingen som märker något.

Haha, att inte tro är en tro, att inte spela tennis är en sport, att inte tänka är att tänka!

Så, en kolumn till. Alltid redo att rycka ut i relativismens tjänst. Konsekvens är för amatörer! Logik är gammelgrekiska för fjantar!

Eller så tänkte han inte alls. I vilket fall är skjuter han brevid målet med sin fullkomligt obegripliga analys. Pinsamt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från zooey
Tid: 15 June 2009, 21:41

Jag läste hans lilla märklighet i papperstidningen i morse. Det var svårt att förstå vad det var han ville åt egentligen. Fånigt upptagen med att kristendomen symboliserades av en felvänd svensk flagga, medan de andra världsreligionerna inte symboliserades av något man i rättvänt tillstånd brukar hala upp på en stång.

Konstigt.

Kommentar från MrArboc
Tid: 16 June 2009, 7:53

“Haha, att inte tro är en tro, att inte spela tennis är en sport, att inte tänka är att tänka!”

Exakt. Hur många gånger har man möts av argumentet att ateism är en religion…

Kommentar från Olle H
Tid: 16 June 2009, 16:14

Störtskön betraktelse Patrik! Det märkliga är att Rosenberg i vanliga fall är en både vass och utomordentligt klok tänkare och samtidskommentator. Men som så många andra har han en tendens att fullständigt tappa koncepterna när ateismen kommer på tal.

Pingback från Lindenfors blogg » Sturmark svarar Rosenberg i DN
Tid: 18 June 2009, 13:40

[…] har bloggat om artikeln här tidigare. Sturmark bemöter Rosenberg på ett mer respektfullt sätt än jag gjorde. Rosenberg […]

Pingback från Lindenfors blogg » Rosenberg snurrigare än väntat
Tid: 21 June 2009, 23:19

[…] att Göran Rosenberg även är antroposofkramare. Och plötsligen framstår stolligheterna i hans Humanistkritik i ett förklarat […]

Pingback från Gud Finns Nog Inte (och vilket liv det blev) | John Houdis BLOGG – Dagar i en entertainers liv
Tid: 23 June 2009, 13:01

[…] Vad är de rädda för? Varför får de panik? Det är ju en enkel test med glimten i ögat? Jag konfirmerade mig… med glimten i ögat…. För presenternas skull och för att min far – som tog konfirmandbilderna – inte skulle förlora jobbet som just konfirmandfotograf. Jag läste Bibeln och jag var så ”kunnig” att prästen tyckte att jag skulle studera teologi. Jag hade redan då den åsikt jag har i dag men fascinerades av världens alla gudar och religioner som en fantastiska berättelser. Precis som Moby Dick, Skattkammarön, Harry Potter m fl litterära verk. […]

Skriv en kommentar