Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

June 2009
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Kategorier

Why people believe in weird things

Så här i “Gud finns nog inte“-kampanjens dagar står man ibland stum av förvåning inför de argument man möter. Varför tror människor så konstiga saker? Mikael Shermer från amerikanska Skeptics Society har funderat en del över saken och även skrivit en bok i ämnet. Här diskuterar han konstiga trosuppfattningar på TED. Det handlar inte om religioner den här gången, utan pseudovetenskap. I det här föredraget försöker han fortfarande låtsas som att religion inte har något trovärdighetsproblem, men han är inte alltid lika försiktig.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 16 June 2009, 22:31

Fads and fallacies : in the name of science av Martin Gardner är en bok från slutet av 70-talet i ungefär samma ämne – konstiga saker i vetenskapens utmarker som folk trodde/tror på. Rekommenderas. En intressant observation som jag har för mig att Gardner gjorde i förordet var att den som hade en tokig idé för egen del (som han naturligtvis tyckte var helt riktigt och bra) ofta tyckte att andra som hade tokiga idéer var just – tokar. Det låter ju ungefär som religiösa sekterister resonerar: “jag har rätt och de andra är dumma”.

Kommentar från Riccardo
Tid: 16 June 2009, 22:54

Björn: Ja, eller som Humanister resonerar: Vi har rätt och de andra är dumma. Eller hur?

Eller vi kanske ska kalla alla religiösa människor “tokar”?

Patrik, jag hoppas att du är mer seriös än dina s.k. allierade. Du är en bra debattör, men det verkar som om du drar till dig en del “slödder”…
Låt oss hålla debatten någonstans över sandlådans yta. Det tjänar vi alla på.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 June 2009, 9:59

Riccardi,
Nej vi resonerar inte så. Vi är inte en annan religion hur mycket du än skulle vilja att det var så.

Mina vänner är inte slödder.

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 18 June 2009, 19:28

Hurra, jag har fått en vän! Det var på tiden efter alla år!

Skriv en kommentar