Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2009
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Boken “Gud finns nog inte” fortfarande på topplistan

Min bok “Gud finns nog inte” ligger fortfarande på AdLibris topplista över livsåskådningsböcker för barn. Trots att den gjort det sedan jul någon gång, och trots att Hunamisternas reklamkampanj med samma namn har skapat en enorm uppmärksamhet, så finns min bok inte att köpa i butik hos Akademibokhandeln. Jag går förstås och surar över detta och fantiserar om någon slags religiös komplott som har intagit styrelsenrummet.

De kanske har helt andra skäl för sitt ställningstagande, men det går att göra en intressant observation av situationen likafullt. Akademibokhandeln (som även äger Bokus) har nämligen nästan en monopolställning i Sverige, så vilka böcker de väljer att ta in eller inte avgör en boks framgång i Sverige i det närmaste totalt. Så även om boken har fått i det närmaste enhälligt bra recensioner och även köpts in av Sveriges alla bibliotek så har de av oss som även köper böcker på impuls i bokhandeln ingen chans att möta många böcker som publiceras här i landet.

Jag kan respektera det affärsmässiga i centrala inköp och stora volymer. Men nog vore det trevligare om de stora bokälskande bokhandelskedjorna i USA och Storbrittannien öppnade upp några av sina jättebokhandlar här i Sverige. Inte nog med att de är trevliga att ströva i på ett sätt som de pappershandelsliknande Akademibokhandlarna inte kommer i närheten av. Det är även uppenbart att de som driver dessa kedjor verkligen älskar böcker. Många olika titlar i små volymer. Hyllor fyllda med fynd som väntar på att bli funna. Om vi ändå ska amerikaniseras tycker jag vi även bör koloniseras av Borders och Barnes & Noble och deras kumpaner.

Om ni vill slå ett slag för min bok så gå in och fråga envetet efter den på alla Akademibokhandlar ni går förbi. Om det av en händelse är någon på Akademibokhandeln som läser detta inlägg så kommer jag gärna in som konsult ett tag för att räta upp den känsla av kyla man får av både era butiker och er hemsida.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från r.lindberg
Tid: 6 August 2009, 11:58

Tittade in på adlibris hemsida och blev varse att Din bok är i gott sällskap på denna topplista. Vore intressant att se om Din bok har lika långt “bästföredatum” som flera andra böcker ex barnens bibel. Bibeln är tycligen lika intressant som för snart 2000 år sedan. Stanna upp och reflektera över vad det kan bero på att denna bok väcker sådan vrede eller glädje. Det finns naturligtvis en “hemlighet” förborgad.
“Tron på Gud är en dårskap för den icke troende människan. men en Guds kraft för den som tror och tar emot”!
Så enkelt men så svårt. Där har vi hela konceptet i sin helhet. Take it or leave it!

Tycker man bör fundera över detta. Människan är obotligt religiös..hon kämpar med dessa andliga frågor, antingen för eller emot. Intressant fenomen. Drivkrafter finns för detta ämne som ingenting annat här i världen. Tänk vad detta är avslöjande för hur männsikan egentligen fungerar och hur hon söker livets mysterium/mening.

Man må vara vetenskapsman med fina examina och titlar eller fattig och utan detta livets goda…ett har vi gemensamt.. “Oroligt var mitt inre tills det fann Gud” Så kommer det alltid att vara därför rek jag Göran Skyttes bok “Omvänd”. Här beskrivs ett skolexempel på den moderna männsikans sökande och finnande. Man gör ett val och väljer man Gud så kommer man “hem”.

Vill ej på något sätt raljera över din tro, däremot bara sätta mina tankar på pränt när jag läste din artikel dels här på hemsidan och dels på newsmill.

Tack för ordet!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 6 August 2009, 12:29

r.lindberg,
Tack för din kommentar!

Jag tror inte min bok kommer att ha alls lika bra bäst-före-datum som Bibeln. Min bok ger inga klara svar på livets svåra frågor på det sätt som Bibeln gör. Det gör dock inte att Bibeln har rätt, det är det jag vill poängtera med det jag skriver. Det finns numera bättre svar än de Bibeln har att erbjuda.

Människan är obotligt många saker, inte bara religiös. T.ex. är vi våldsamma mot varandra, trots att det skulle vara bättre för alla om vi lät bli med det. Bara för att någonting är vanligt betyder inte det att detta någonting är bra.

Att du håller fram Göran Skytte som ett bra exempel är speciellt (o)roande. Göran Skytte må vara bra på många sätt, men hans argument för kristendomen är oerhört svaga. Bättre apologeter står att finna!

Oroligt var mitt inre tills jag slapp Gud.

Kommentar från r.lindberg
Tid: 6 August 2009, 14:21

Dina kommentarer..”slapp Gud”..vidare..”det finns numera bättre svar än de Bibeln har att erbjuda”..talar sitt eget språk. Det kommenterar jag inte.

Patrik!..jag har läst mycket av vad du skrivit och förstår att sådana här kommentarer jag gör är helt meningslösa ..egentligen..eftersom “pånyttfödelsen” inte kan bevisas eller förklaras på ett vetenskapligt sätt, det måste upplevas. Talet om Jesus, korset, uppståndelsen, kommer alltid att vara “dårskap” för den icke troende. Du vet Gud lät predika ett evangelium som “fångar de visa i deras klokskap”. Det kommer aldrig att förstås och accepteras på ett vetenskapligt sätt. Så det du ägnar dig åt, att bekämpa Gud själv. det är inte okänt och nytt för honom. Det har man gjort i alla tider men han älskar Dig ändå Patrik.
Det säger jag helt utan att på något sätt vara ironisk, det är iaf vad Gud tänker om Dig. Tror du inte på Honom så tror han på Dig ändå!!

Tack för pratstunden!! Trevlig fortsättning på sommaren och sommarvädret!!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 6 August 2009, 15:13

Tack själv, och trevlig sommar du med!

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 10 August 2009, 16:56

Boken är bra!
Jag fick den i present och min tio-åring har använt den för att öva högläsning. Vi har haft
kul båda två!

Skriv en kommentar