Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

August 2009
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Påven feldiagnosticerar världen

Påven gör en diagnos på världen och kommer fram till att problemet är: ateism…

Är det inte sant att ett ogenomtänkt användande av skapelsen börjar när Gud marginaliseras eller hans existens förekas? Om människans förhållande med skaparen försvagas, materia reduceras till egosistiskt ägande, människan blir den “sista auktoriteten”, och meningen med tillvaron reduceras till en feberaktig jakt på att äga så mycket som möjligt.

För att svara på den direkta frågan så: Nej, det är inte sant.

Den bästa kommentaren på den här analysen kommer från Terry Sandersson, ordföranden i National Secular Society i USA.

Det här var magstarkt för att komma ifrån en organisation som har plundrat världen för att berika sig själv. Där sitter han i sina gyllene palats, omgiven av ofattbar lyx och materiell rikedom, och föreläser för resten av oss om återhållsamhet och girighet. Vi har ingenting att lära oss om miljöarbete från den hycklaren.

PZ Myers på Pharyngula frågar sig vad den heliga katolska planen för att hantera överbefolkningen kan vara? Hur hjälper katolicismen människor i Afrikas allra värsta helveteshålor att få ekonomisk och individuell självständighet?

Katolicismen är del av problemet med överbefolkningen i världen genom sitt idoga och ogenomtänkta preventivmedelsmotstånd.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från John
Tid: 1 September 2009, 17:40

Undrar vad påven skulle säga om denna “informationsvideo” om katolska kyrkan: http://www.youtube.com/watch?v=VABSoHYQr6k

Även hos Pharyngula: http://scienceblogs.com/pharyngula/2009/08/just_because_it_will_make_bill.php

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 1 September 2009, 18:32

Jag har idkat självcensur genom att inte publicera den, så det var bra att du länkade dit. Tack.

Kommentar från Aloace
Tid: 2 September 2009, 14:01

Om vår kära påve:
http://newsmill.se/artikel/2009/04/12/paven-den-sista-europeiska-diktatorn

Kommentar från Michael
Tid: 2 September 2009, 14:04

Jag skulle älska att se statistik som verkligen mätte det här…
Ett simplifierat exempel (med tanke på hur simplifierat påvens argument var duger det) vore väl ändå att jämföra USA mot Sverige. USA under Bush var väldigt mkt en kristen regering, Gud sa ju till Bush va han skulle göra!

Så då är frågan för att avgöra om Påven har någon poäng alls, vilket land har en bättre position ang miljön, och girighet? Sekulära Sverige, eller USA under Bush, där vi hade Enron (som gjorde lagar med Bush), Wall Street, och Hummern…

Påven hade ungefär lika mycket rätt i detta tal som Katolska kyrkan hade när de sa att kondomer spred AIDS -.-

Kommentar från Mike
Tid: 2 September 2009, 18:32

Rätt lustigt hur de kallar ateister för giriga när de mest ateistiska länderna Swe Dan etc. Är ett av de som ger mest till välgörenhet och värnat mest om planeten. Skulle oxå vilja säga att de som gör saker för våran värld är Vetenskaps män och kvinnor de har gjort allt från att bota Polio till att skicka oss till månen. Det som de religösa orginisationerna gjort har varit att motverka vetenskap villket visasts om och om igen, Gallileo, Aristoteles, Alexander biblioteket, Nu så föröker de sänka vetenskap med att byta ut den i skolorna mot deras egen obevisade hokus. Är det inte i bibeln att när ni själva är fläckfria så kan du kansta första stenen?

Skriv en kommentar