Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Imamer som predikar hat

Egyptiska imamer uppmanar till martyrskap i Gaza. Från Al-Rahma TV and Al-Nas TV 2, 8 och 11 januari 2009. Det här är riktiga tokfanatiker och det är bara att beklaga att de får bre ut sig i TV. Att de inte spränger sig själva istället, om nu martyrskap är så fantastiskt som de påstår?

______________________________________________________

Edit: Det verkar som om videon är översatt av ett Israeliskt propagandainstitut, MEMRI (Middle East Media Research Institute) som har blivit kritiserat för att ha en politisk agenda med sina översättningar. Jag har genom att lägga upp videon därför agerat som ett lydigt verktyg för något jag inte tror på. Det betyder inte att det hat som videon förmedlar inte existerar. Men det innebär att jag genom att förmedla videon gett en vinklad bild av konflikten i mellanöstern, jag har förmedlat en partsinlaga. För balansens skull efterlyser jag därför något liknande från Israelisk TV att också lägga ut. Under tiden kan ni roa er med de här tokerierna från några rabbiner.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 4 November 2009, 7:51

Hrmp, står det inte att det är en översättning av Memri? Är inte Memri en israelisk skapelse som är känd för tvivelaktiga översättningar? Det kan med andra ord finnas källkritiska problem här.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 4 November 2009, 7:53

Shit, jag undersöker genast. Det här visste jag inte.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 4 November 2009, 7:59

Israelisk skapelse, anklagad för tvivelaktiga översättningar, men inte “fälld” för mer än en (och de har översatt många). Med tanke på textmassorna som finns på den här videon tror jag andemeningen är korrekt tills någon arabiskspråkig pekar på motsatsen.

Däremot väljer de noga ut vad de översätter – de är inte opartiska. Problematiskt? Jag får väl lägga ut en video på tokiga judiska företrädare för att balansera.

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 4 November 2009, 17:11

Vad det gäller Memri så bör du läsa Jinges blogg. Han är på de dj-a alltsomoftast. Själv är jag mindre insatt så Jinge borde ha äran för det här.

Balans tror jag inte finns så stort behov av, däremot fakta. Det är ju möjligt att en imam snackar super-smörja. Smörjan blir dock inte mindre för att en rabbin gör samma sak på sin kant och man väger dem mot varandra. Tyngden av eländet blir ju inte mindre, den blir värre! Enda skillnaden är väl att en del rabbiner är så långt inne i ett västeuropeiskt sätt att resonera att man kanske inte omedelbart upptäcker att det exempelvis är rasistisk dynga de häver ur sig. Den riktas ju mot “de andra”.

“De andra” har självmordsbombare som spränger sig själv och civilpersoner som är som oss i luften. Israelerna har bombflygare som gör samma sak men utan att på det minsta sätt riskera sitt eget liv. Men då är det ju “de andras” civilister som dödas och raskt utnämns till “mänskliga sköldar” som man gott kan bomba bort utan att det gör något – de är ju så gott som terrorister också!

Skriv en kommentar