Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Slut på argument

Att debattera med klimatskeptiker är inget jag rekommenderar – nivån på diskussionen är låg och man blir kallad många otrevliga saker. Jag var en av undertecknarna från Uppsalainitiativet till ett svar på en debattartikel som kom härmodagen. Vår text har nu bedömts vara skrivet i “en magistral etnocentrisk ton”, vi har tydligen “en ekoimperialistisk hållning”, “en tvärsäker extremt alarmistisk hållning” och påstås ha förespråkat ett argument som befanns vara “i det närmaste tonårsnaivt”. Allt enligt principen “Där argumenten tar slut tar invektiven vid.” Olle Häggström har skrivit ett svar på Uppsalainitiativets blogg.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Adam Lagerqvist
Tid: 9 November 2009, 20:19

Tjena Patrik, älskar din blogg och det mesta du skriver här (vågar inte säga allt, för jag har inte läst alla dina inlägg, haha)! Jag har skrivit ett inlägg med rubriken “Vi behöver ingen gud” på min egen blogg, och jag tänkte höra ifall du, eller eventuellt humanistbloggen som jag också läser varje dag, skulle vara intresserade av att ha det som gästinlägg? Läs gärna igenom inlägget och lämna en kommentar på bloggen eller i min mail! Ta hand om dig!
Mvh Adam

Kommentar från Adam Lagerqvist
Tid: 9 November 2009, 20:20

Du (och ifall nån annan också vill läsa) kommer till min blogg genom att klicka på mitt namn här ovan!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 9 November 2009, 21:48

Hej Adam,
Tack för ditt erbjudande! Det var en intressant text att läsa, men jag vet inte om jag håller med dig. Finns Gud så behöver vi väl honom? Speciellt om han är nyckfull och inte så snäll så verkar det vara bäst att ha honom på sin sida. Personligen tycker jag att allt står och faller med Guds existens. Finns han så vore det hemskt, men det vore nog bäst att göra som han säger.

Kommentar från Adam Lagerqvist
Tid: 10 November 2009, 5:55

Tack för svar! Jag måste säga att jag tycker att det verkar lite fegt att vilja vara på Guds sida, om han nu finns, bara för att han är elak. Det är ungefär som att gå med mobbaren för att inte själv bli mobbad – inget schysst resonemang alls!

Om han nu har kraften att kasta oss i helvetet, som han själv har skapat för att plåga oss (undrar vad han tänkte med det egentligen), och man har att välja på att torteras i all evighet eller på att leva en evighet genom att lovsjunga och prisa Gud, så tycker jag personligen inte att att det känns så lockande att vara med alla stela tråkmånsar i paradiset! 😉

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 10 November 2009, 7:08

Ok, jag kanske är feg. Men att brinna i all evighet för att visa mig modig? Njae, där går nog min gräns.

Kommentar från Adam Lagerqvist
Tid: 10 November 2009, 8:17

Förstås så har du en poäng att det inte är nån bra idé att brinna i helvetet enbart för att visa sig modig, det skulle ju inte fylla någon som helst effekt! Men ifall Lucifer kunde så kan väl vi!

Kommentar från Adam Lagerqvist
Tid: 10 November 2009, 8:18

Blev lite luddigt där, vart vaken hela natten och det börjar väl ta ut sin rätt!

Men ifall Lucifer kunde bryta sig loss från allsmäktigheten så kan väl vi!

Skriv en kommentar