Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Andras sexliv går före medlidande

Som en bizarr kommentar till Karen Armstrongs “Urkund för medlidande” meddelar katolska kyrkan i Washington DC att de förmodligen inte vill fortsätta sitt samarbete med staden om att hjälpa stadens hemlösa.

Varför? För att Washington DC med största sannolikhet snart kommer att anta en könsneutral äktenskapslagstiftning och också förbjuda diskriminering av homosexuella. Katolska kyrkan skulle inte tvingas viga homosexuella, det är inte det som är problemet. Det är på den sista punkten skon klämmer, för kyrkan skulle vara tvungen att ge lika anställningsförmåner till homosexuella som till heterosexuella. Och vissa av dessa förmåner går för närvarande specifikt till gifta par.

Nu står inte katolska kyrkan för någon större del av hjälpen till Washington DCs hemlösa, även om de i vanlig ordning försöker få det att låta så. Stadens ledning ignorerar därför huvudsakligen påtryckningsförsöken. En medlem i stadens styrelse kallar kyrkans agerande för “rätt barnsligt”. En annan medlem säger att “Om de finner det så förtryckande att leva under våra lagar att de inte längre kan ta emot stadens resurser [staden finansierar hjälp till hemlösa genom att ge pengar till enskilda organisationer], då kommer vi finna en alternativ utförare av det här arbetet.”

Att begränsa människors kärlek är viktigare för kyrkan än medlidande. Kan det bli tydligare?

Läs mer i Washington Post.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Jonas
Tid: 13 November 2009, 10:29

Burr.
Och fler katoliker blir det. Anglikanska kyrkan är på väg att spricka i en katolsk synod, pga frågan om kvinnliga biskopar.
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/faith/article6914223.ece

(Fast man kanske inte ska klaga över splittring hos sina meningsmotståndare.)

Skriv en kommentar