Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Ett snabbt meningsutbyte i klimatdebatten

Här kommer ett roligt meningsutbyte som inte handlar om klimatet, utan genus:

Expressenkrönikören Ann-Charlotte Marteus påpekar att klimatförnekarverkstaden Stockholmsinitiativet i princip bara består av äldre män (13 av fjorton är män, medelåldern är 60). Ett sakutlåtande. Sen tolkar hon. Hon skriver att “äldre män är bäst i klassen när det gäller att inte tro på fenomen som hotar deras kärleksrelation till bilen samt utmanar deras allmänna känsla av att vara jordens rättmätiga herrar (och ledande amatörklimatexperter).” Förmodligen ligger det någonting i den här iakttagelsen. En genusteoretisk analys när den fungerar som bäst.

Den enda kvinnan i Stockholmsinitiativet, Maggie Thauersköld Crusell (39), protesterar, men blir lite väl arg och tappar bort formuleringsförmågan alldeles: “Ann-Charlotte, jag brukar vara snäll och diplomatisk, men i mitt tycke är du är mycket större fara för planeten än de gamla gubbarna. Och vet du varför? Därför att griniga gamla gubbar inte kan föröka sig på egen hand. Du, däremot, kan få en hög med griniga små barn som också blir extremfeminister och manshatare.”

Ett lite för bra upplägg för att inte uppmärksammas i Expressen, som svarar på sin blogg under rubriken “Blommor och bin enligt klimatförnekar-Maggie“: “Försök att hänga med här, nu: äldre män kan inte föröka sig på egen hand. Det har redaktören för The Climate Scam – där naturvetenskapliga frågot diskuteras, nota bene! – alldeles rätt i. Men, Maggie dearest, gröna kvinnliga feminister kan inte heller föröka sig på egen hand, hur skrämmande och allsmäktiga – och grönfingrade – de än kan te sig ur Stockholmsinitiativets testosterongeriatriska perspektiv. Repetera för dig själv, Maggie: vinbergssnäckor – tvekönade. Feministsnäckor – enkönade.”

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Jan Lindström
Tid: 13 November 2009, 13:56

Insemination? Populärt bland manshatare…

Kommentar från Labbibia
Tid: 14 November 2009, 8:35

1.Insemination

2. One night stand. Det finns bevisligen kvinnor som i sin vilja att få barn, går ut och raggar upp en man. Jag har en bekant som råkade ut för detta. Det blev en dyr kväll för honom………

OT. Patrik. Har du sett den finska dokumentären (från YLE) som sågar IPCC jämns med fotknölarna?
Vore kul att höra vad du tycker om den?

http://dotsub.com/view/19f9c335-b023-4a40-9453-a98477314bf2

Finska är ju inget stort språk direkt, men man kan välja engelska undertexter.

Mvh Labbibia

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 16 November 2009, 8:15

IPCC? Jag vet inte om du vet hur mycket forskning som ligger bakom deras slutsatser. Men du kan läsa mer här: http://uppsalainitiativet.blogspot.com/

Kommentar från Labbibia
Tid: 16 November 2009, 8:59

Tack Patrik, men jag har redan länken till UI.
Såg du programmet jag länkade till? Om inte så kan jag berätta att det bland annat handlar om den seriösa forskning som bedrivs. Om hur IPCC sedan förvanskar de vetenskapliga resultaten för att få den rätta “skrämseleffekten”.
dt gäller bland annat finska forskares resultat vid sedimentprovtagningar i finska insjöar. Mycket intressant.

Du som seriös naturvetenskapare BORDE väl vara intresserad av sådant?

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 16 November 2009, 9:39

Labbibia,
Jag är intresserad av forskningen bakom klimatlarmen. Diverse skeptikerinlägg har jag tröttnat på sedan en tid tillbaka, mer än att skratta åt enstaka klavertramp som i fallet som föranledde ovanstående blogginlägg. Jag tycker helt enkelt inte att blandningen av dumhet, överlägsen ton, storhetsvansinne och ren illvilja är kul att läsa längre. De får hålla på själva inne i sina mörka hålor medan vi andra försöker göra världen till en bättre plats. Men om du tycker att ett finskt tv-program räcker för att “fälla” all forskning som ligger bakom IPCC-rapporten så varsågod. Men förvänta dig inte att någon ska lyssna.

Kommentar från Anders E
Tid: 16 November 2009, 10:52

Jag har för mig att insemination också förutsätter att en man varit inblandad, även om en högernäve och en plastburk så att säga skiljer man och kvinna åt. Därmed utgör varken insemination eller så kallade enaktare stöd för tesen att extremfeminister skulle kunna föröka sig på egen hand.

Patrik som är biolog kanske kan säkert säga om jag har rätt eller fel.

Kommentar från Labbibia
Tid: 16 November 2009, 23:24

Patrik.

“Jag tycker helt enkelt inte att blandningen av dumhet, överlägsen ton, storhetsvansinne och ren illvilja är kul att läsa längre.”

Säger du…….

Och ändå ger du mig en länk till UI?
För där finns ju övermåttan av allt det du räknar upp. Plus ,förstås, lite gammaldags ohederlig censur.

Skriv en kommentar