Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

November 2009
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategorier

Vetenskapen bakom klimatlarmen: en snabbguide

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Terra
Tid: 16 November 2009, 8:59

Det är bra att IPCCs forskning ges ett ansikte ibland. Ofta framställs det av de sk “klimatskeptikerna” som om IPCC är en obskyr liten rörelse som sitter och tycker saker – och tyvärr har det visat sig att det är svårt att bemöta det argumentet eftersom forskningen bakom IPCCs rapporter är så anonym för allmänheten. Jag har själv försökt leta reda på IPCC-rådata och artiklar, men gick rätt snabbt vilse.

IPCC och skepticismen mot dem visar vikten av ökad kommunikation mellan forskningen och allmänheten. Tiden då det räckte med en non-technical summary är förbi men tyvärr förstår inte forskningen det riktigt. Idag vill alla se alla källor – annars får vi sådana där “skeptiker” och i en fråga om klimatförändringar är det knappast bra.

Även om detta alltså bara var en snabbguide är det precis mycket mer av den här varan som vi bör se – och mer ingående såklart. Forskningen måste börja bli mer öppen – det gäller inte minst alla artiklar. Annars tar den död på sig själv en vacker dag.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 16 November 2009, 14:59

Utmärkt Patrik. Det är väl knappast någon ide att länka detta till The climate scam. Av någon anledning verkar inte gänget där vara mottagliga för vetenskapliga argument. De är fullständigt säkra på att 12 gamla forskare i Stockholm vet mer än det samlade vatenskapssamfundet…

Pingback från Bakom vetenskapsrubrikerna | John Houdis BLOGG – Dagar i en entertainers liv
Tid: 22 November 2009, 12:29

[…] på Lindenfors utmärkta blogg. Det här är faktiskt ganska fascinerande när man tänker på att så mycket jobb blir en liten […]

Skriv en kommentar