Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

December 2009
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier

En perfekt bild av klimatdebatten

Hur det är att försöka debattera klimatförändringarna med människor som inte tror på vetenskapliga metoder? Här kan ni få en perfekt bild av vad det handlar om. En klimatforskare på ena sidan och en skrikande galning på den andra. Och som de hackade e-mailen också har visat så har inte klimatforskare änglalikt tålamod. Titta särskilt på slutklämmen så förstår ni vad jag menar.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från MrArboc
Tid: 7 December 2009, 21:18

Klimat-“skeptikernas” taktik påminner ganska mycket om kreationisternas taktik. Personangrepp och ifrågasättande av detaljer är förvisso effektivt i korta debatter där åhörarna inte är speciellt pålästa, men man kan inte bevisa sin egen hypotes genom att ifrågasätta motståndaren oavsett hur många gånger man försöker. När det gäller klimatförändringar blir det extra fånigt eftersom man kan iaktta förändringarna utan sofistikerade mätutrustningar – speciallt om man som jag bor i arktis (dvs norr om norra polcirkeln).

Jag blir så trött. Frågan är inte OM klimatet ändras ovanligt fort utan VARFÖR det gör det, men skeptikernas agenda är ju helt och hållet politisk. Det är inte en slump att “the arsehole” i filmen var verksam i Washington D.C….

Kommentar från Lennart W
Tid: 7 December 2009, 22:55

Man kan nog tänka sig att motståndarsidan skulle ha den rakt motsatta tolkningen av den här videon om vem det var som stod för övertrampen:

“Kan du hålla käften för en sekund?”
“Vilket arsel..”

Nu råkar jag faktiskt själv heja på klimatforskarna. Har t.o.m. haft Will Steffen hemma hos mig på middag en gång, om namnet råkar vara bekant, när min fru och han båda jobbade på IGBP.

Skriv en kommentar