Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Astrologiska förutsägelser för 2010

Ifall i undrar hur det ska bli i år kommer här några astrologiska förutsägelser. USA är “fött” i kräftans tecken, vilket förstås innebär en hel del…

Från CBS News(!). Annars huserar min favoritastrolog på bloggen Sideriska siktet (“Ockulta ögats specialblogg”). Han har gjort sig omaket att göra två horoskop på mitt födelsedatum. Eller rättare sagt, först på ett annat födelsedatum, sen på mitt. Men det spelade ingen roll – ond var jag i alla fall:

I biolog Lindenfors fall är situationen därtill extrem: här befinner sig mondänitetens Saturnus hemma i härskarläge i Stenbocken. Därifrån kastar den sitt “onda öga” 60° framåt mot psyket/Månen i Fiskarnas tecken. Detta leder, enkelt uttryckt, till ett välstrukturerat om än trångsynt sinne (“bigotry”). Fantasin, vanligen Fiskarnas forte, är satt på undantag. Världsligheten kräver att få sista ordet!

Det okända kaos (Fiskarna) som inte kan “systematiseras” (Saturnus) inom ramen för naiv reealism (Jordelementet), det avförs helt sonika från dagordningen. Tänk om livet vore lika simpelt som dessa näranog imbecilla ateister gjort det för sig själva!

Ord saknas för att beskriva hur avtrubbad själen som illustreras av ovanstående karta var redan vid ankomsten till jordelivet. Hur skulle hans första möte med en eller två religioner kunna ha lett till något positivt? Det här horoskopet är öronmärkt för Satans regim!

Låter oroväckande på något sätt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Siwert
Tid: 2 January 2010, 17:35

Tack för uppmärksamhet! Intressant nog, och stick i stäv med den akademiska välvillighetsprincipen, föredrar du att undanhålla läsaren de försonande drag (inte allt för många) som också kunde skönjas i det andra inlägget! 🙂

Men “satans avkomma,” måste jag vidhålla (och för att gjuta olja på de oroliga lunära vågorna i Fiskarna), _är_ en klatschig och deskriptiv term för dem som kastat sin lott med kräldjur och maskar i jorden.

Implikationen är tydlig: ren inomvärldslighet och inga intressanta modeller om det sjätte sinne som organiserar de fysiska fem sinnenas indata annat än mer material som också härrör från de yttre sinnena (eller deras förlängning i mikroskop).

Indisk filosofi hade mycket att säga om detta sinne, manas, vilket kan ses som ett facettöga i anima mundi, Världssjälen – den senare kanske mer begriplig via (nästan) samtida “Gaia”-tankar om jorden som en (semi-)medveten organism.

VoF:s utmärkelse av en folkbildare och en förvillare illustrerade – än en gång och intill perfektion de enkla men talande principer astrologin arbetar med.

Föga förvånande var evolutionsbiologen ett utslag av samma Jord och Vatten som beskriver de lindenforska födelseförhållandena (nästan uteslutande medveten enbart på det sublunära planet). “Förvillerskan” sorterade under den av nödvändighet lite yvigare Eld som krävs för nya visioner och äkta framsteg.

Inläggen är för övrigt inte två till antalet – utan hela fyra! I ett av dem driver astrologen försonande med sina egna tendenser av samma slag som kan skönjas i det lindenforska horoskopet. Saknad här är också uppgiften att den felskrivna siffran omgående rättades och att det därför inte alls är två skilda horoskop…

I det här bruket av källor identifierar jag svagt ett mönster som föranlett kritik mot föreningsbrodern Sturmark i något glömt sammanhang (utöver de invändningar jag haft i samma fråga). Men det kanske har att göra med att rörelsen är politisk och med en bestämd agenda snarare än att uttrycka ett förutsättningslöst intresse för mänsklig förkovran med den sanna humanismens fulla spektrum av metoder…

Således spejar man i den svenska fulversionen förgäves efter omnämnanden av renässanshumanisten Marsilio Ficino eller hans resonemang om hur en medfödd Saturnus tyngde honom i depression. Ficinos syn på magi och astrologi är förvisso långt ifrån entydig – han var en levande självmotsägelse – möjligen ett skäl för historieförfalskare att helt klippa med historien och bara spara namnet “humanism”!
🙂

PS. I USA:s nationalhoroskop enligt den korrekta sideriska zodiaken som tar hänsyn till vårdagjämningens precession, står solen i Tvillingarna, inte Kräftan, och månen i ett annat Lufttecken, Vattumannen. Nationen är således i grunden ideologisk och – vad gäller dess bästa representanter – extremt intellektuellt skärpt. Att se USA i termer av Luft istället för Vatten kastar ett förklaringens ljus över många ting! Tyvärr stiger Skorpionen i öster vid nationens födelse, åtminstone enligt “the Sibly chart”, vilket ger Vatten och Luft i mix som orsakar mycken inkonsekvens, så att nettoeffekten mycket väl skulle kunde uppfattas som Kräftans “månsjuka” tillstånd…

Skriv en kommentar