Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Djävulen skakade jorden

Det har inträffat en fruktansvärd jordbävning i Haiti. Mellan 30-50 000 människor beräknas ha dött. En katastrof med fullständigt naturlig orsak men med hemska konsekvenser.

Ingen misär är dock för djup för att inte någon religiös fåne ska utnyttja den för sina egna syften. Vems är felet till jordbävningen? Enligt den amerikanske TV-evangelisten Pat Robertson har det Haitiska folket sig själva att skylla eftersom de en gång i tiden slöt en pakt med djävulen för att bli fria från det franska kolonialstyret. Se inslaget här:

Om ni vill hjälpa det Haitiska folket i sin nöd så kan ni skicka pengar till organisationer som arbetar med katastrofbistånd. De allra flesta organisationer som gör sådant är faktiskt sekulära, de avlönar inte människor för att stå och mumla önskemål ut i tomma luften eller sticka nålar i voodoo-dockor, utan pengarna går till de nödställda och till organisationernas anställda som arbetar med att hjälpa de nödställda. Här är några bra alternativ:


_____________________________
Edit: Nu har det kommit en dementi från Pat Robertsons organisation. Han menade givetvis inte att låta som en skadeglad skitstövel utan ville mer framstå som en snäll gammal vis man.

If you watch the entire video segment, Dr. Robertson’s compassion for the people of Haiti is clear. He called for prayer for them.

Robertsons organisation kommer nu att skicka hjälp till Haiti. Jag tror eventuella donationer gör mer nytta i andra organisationer.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från John
Tid: 14 January 2010, 9:11

Nog blir man lite mörkrädd alltid när man lyssnar på sådana människor. Man vet inte om man skall skratta eller gråta när han klämmer ur sig “true story!” i samband med att han säger:

“…they got together and swore a pakt to the devil..they said “we will serve you if you get us free from the french”..true story!..and so the devil said ok it’s a deal..and they kicked the french out…”

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 14 January 2010, 20:50

Nu har även Gud uttalat sig om pastor Robertson: http://www.huffingtonpost.com/andy-borowitz/pat-robertson-a-public-re_b_423524.html

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 16 January 2010, 0:29

Enligt tidningen Dagen har även ett större antal katolska präster strukit med. Levde de också upp till Pat Robertsons urvalskriterier?

Pingback från Lindenfors blogg » Fler lurendrejare till Haiti
Tid: 27 January 2010, 23:12

[…] det en galenskapskonferens på gång i Port-au-Prince, eller var är det frågan om? Om ni tyckte Pat Robertsons kommentarer var smaklösa, vad tycker ni då om Rudolf Steiners tankar om jordbävningsoffer? (Via […]

Pingback från Lindenfors blogg » Vems Gud är det som skakar jorden och kastar upp askmolnet?
Tid: 23 April 2010, 9:08

[…] Robertson menade, som ni kanske kommer ihåg, att jordbävningen på Haiti var Guds straff mot en voodooceremoni som några slavar utförde 1791 […]

Skriv en kommentar