Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Punka på Guds himmel!

Det nuvarande kalla vädret har lett till en skur av artiklar från klimatförändringsförnekare (Köldrekordet bevisar att klimathotet är en bluff, Köldknäppar kommer och går men klimatet består, Docent: Visst visar kylan att forskarna ljuger, Syna miljöpredikanterna, Lilla istiden kan redan vara här). Inte för att de menar att väder och klimat är samma sak – nej då, bättre än så kan de – utan för att, ja, eh, det är nog bara en tillfällighet att artiklarna kommer just nu och handlar om lokal kyla och globalt klimat på en gång.

Något som är väldigt populärt i förnekarkretsar är annars alternativa hypoteser av varierande kvalitet. Hur kan man veta att den globala uppvärmningen verkligen pågår enligt de orsaker som vetenskapen visar? Orsaken till värmeökningen kan ju lika gärna vara t.ex. kosmisk strålning, solfläckar eller värmeläckage. Eller vänta, temperaturen kanske inte stiger alls – eller till och med sjunker? Data? Det är väl inte så noggrant…

Jag vill här redovisa ännu en alternativ hypotes. I sann förnekaranda handlar den inte om klimatet, utan om vädret.

I Pakistan Daily menar en skribent att en högenergistråle som riktats mot himlen från en radarstation för att studera norrskenet har resulterat i en punktering av vår planets termosfär. Avfyrningen av strålen betecknas som ett ”angrepp mot Guds himmel” och har resulterat i en katastrofal termisk inversion. Denna är hela orsaken till det nuvarande kalla vädret.

Enligt skribenten är de långsiktiga konsekvenserna av atmosfärspunkan att den helt i onödan blottat oss för det jättelika mystiska objekt som just nu närmar sig jorden.

Men den mest kritiska aspekten är förstås västvärldens fortsatta arrogans när den experimenterar med både vår planets naturliga arter och med människan. Även om de kanske tror att de är gudar fortsätter de att ge bevis på att de uppför sig mer som djävlar.

Enligt DN förnekar chefen för forskningscentret på känt forskarmanér allting: “Den är en återspegling av kvasireligiösa uppfattningar i new age-världen där rationell argumentation är satt ur spel och objektiva fakta avfärdas som irrelevanta”.

Rationell argumentation satt ur spel? Objektiva fakta avfärdas som irrelevanta? Känns bekant på något sätt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 16 January 2010, 10:52

Det gäller att glömma fort. Halva december var inte så rasande kall i Sverige eller världen. I själva verket tycks det ha varit den sjunde varmaste december i världen (och det är ju världen som räknas när vi talar väder) på 31 år. Mer uppgifter här: http://www.newswise.com/articles/view/560151/?sc=swtn

Skriv en kommentar