Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

January 2010
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

Fler lurendrejare till Haiti

Som vi tidigare rapporterat här på bloggen drar alla möjliga religiösa organisationer nytta av katastrofen på Haiti för att propagera för sin egen agenda. Dummast hittils har varit Scientologernas frivilliga predikanter och “The Proclaimer” – en ljudbibel med högtalare som läser Bibeln för upp till 300 nödställda Haitier åt gången.

Kan det bli värre? Svaret är tyvärr ja.

Nu skickar “Akupunktörer Utan Gränser” och “Homeopater Utan Gränser” sin personal till Haiti för att – ja, för att vadå? Kan ni tänka er situationen? Någon riktigt skadad eller sjuk människa som kanske förlorat sitt hem eller någon familjemedlem hamnar på ett ställe som utlovar lindring. Så blir han eller hon behandlad med nålar i öronen, eller sockerpiller och vatten?

Några lagliga gränser borde man faktiskt sätta för dessa charlataner. Ok att man kanske kan tillåtas skinna rika västerlänningar som borde fatta bättre på deras pengar – tveksamt redan där – men att lura nödställda på vård? Att bedra desperat fattiga människor som hamnat i en fasansfull situation?

Fy fan.

_____________________

Edit: Genom zooey får jag veta att även antroposoferna skickar sina experter. Är det en galenskapskonferens på gång i Port-au-Prince, eller var är det frågan om? Om ni tyckte Pat Robertsons kommentarer var smaklösa, vad tycker ni då om Rudolf Steiners tankar om jordbävningsoffer? (Via zooey):

… in human beings who perish as a result of earthquakes or volcanic eruptions one notices, during their next incarnation, inner qualities which are quite different. They bring from birth great spiritual pre-dispositions because, through their death, they were brought in touch with forces which showed them the true nature of reality and the illusion of material life.Steiner, lecture June 12, 1906.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från alicia h.
Tid: 27 January 2010, 22:54

Kanske inte är värre än homeopaterna och scientologerna, men jag tror att det här kan ligga dig särskilt varmt om hjärtat:

Ett waldorf-kristeam far till Haiti!

(Länk till deras press-release, som kom idag, finns i mitt blogginlägg:
http://zooey.wordpress.com/2010/01/27/what-haiti-needs/)

“En waldorfpedagogisk krisintervention i Haiti” för att hjälpa med de psykologiska trauma hos jordbävningsdrabbade. De nämner till och med eurytmi. Jag vet inte om de har tänkt sig skicka eurytmister, men det låter inte riktigt bra om de har tänkt det. Eurytmister kan ju inte ens få ordning på otraumatiserade barn. (Enligt min erfarenhet…)

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 27 January 2010, 23:01

Gaaaah – måste alla galningar se jordbävningen i Haiti som någon sort kall?

Kommentar från alicia h.
Tid: 27 January 2010, 23:51

Herren Gud kanske planerar ett riktigt stort efterskalv. Lagom till att scientologer, homeopater och eurytmister anlänt. Å andra sidan, det vore synnerligen orättvist mot Haitierna…

Lite märkligt är det dock. Jag minns inte att homeopater, scientologer och antroposofer sände ut sitt folk till Aceh-provinsen efter tsunamin. Man undrar om det berodde på att de insåg att människor i religiöst-fundamentaliska områden inte är mottagliga för homeopati/scientologi/antropsofi…

Skriv en kommentar