Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

Självrefererande uppsats vid journalisthögskolan

I en uppsats vid journalisthögskolan driver enligt tidningen Dagen två uppsatsskrivare tesen att journalister är dåligt pålästa om religion. Vad skriver de då som är så oinformerat?

Man kan förstå hur journalister tänker, de skriver för att väcka uppmärksamhet och då funkar ofta de spännande kontrasterna, som att koppla ihop sex med katolicism och våld med islam.”

Kontraster? Sex och katolicism: finns det något ämne som katolska kyrkan är lika fixerat vid som sex? Finns det något ämne där kopplingen varit lika uppenbar som tragisk som i frågan om katolska prästers sexövergrepp? Kontraster? Våld med islam: finns det någon koppling i dagens värld som är lika tydlig som våld och islam? Har uppsatsskrivarna någonsin läst Koranen?

Och de har mage att hävda att journalister är dåligt pålästa.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Bitte
Tid: 12 February 2010, 10:54

Givetvis tycker jag att du är fullkomligt fel ute när du påstår att Katolska Kyrkan är sexfixerad. Det finns ingen koppling mellan Katolska Kyrkans tro och lära och sexuella övergrepp, vilket den enorma (betydligt större) mängden av övergrepp inom andra institutioner är ett talande bevis för.

Med det sagt lämnar jag debatten en tid. Den kristna fastetiden börjar nästa vecka och jag ska tillbringa den med att fördjupa min tro och komma närmare Gud. Min blogg blir vilande och jag kommer istället att blogga på Fastebloggen, men enbart om ämnen som har med fastan att göra.

Jag vill tacka dig för många givande och intressanta diskussioner och för en mycket bra blogg. På återseende i debatten efter påsk!

Allt gott!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 12 February 2010, 11:13

Fasta väl! Och tack själv för alla intressanta kommentarer. Vi ses väl på fastebloggen då. Dagen igen?

Skriv en kommentar