Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

February 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

Galenskaparna

Det är lätt att förtvivla i klimatdebatten. Klimatskeptikerna sprider lögner, använder falska citat, skriver hårt vinklade artiklar, använder vetenskapliga resultat på ett alltför selektivt sätt och hypar bagateller. Allt vi andra har är att sätta emot är den vetenskapliga metoden. Historiskt sett bör man förstås hysa gott hopp. Trots att auktoriteter och rikedomar försökt trycka ner vetenskapen förut så är det nästan alltid vetenskapen som gått segrande ur striden på slutet – hur många tror numera på skapelseberättelsen eller att tobaksrökning är ofarligt?

Men det betyder inte att vi kan slå oss till ro och vänta på den självklara segern. Ej heller kan man dra slutsatsen att vetenskapen även i framtiden kommer att vara den vinnande sidan per automatik. Tvärtom måste slutsatsen bli att att de segrar som vunits har vunnits på grund av många människors enträgna arbete, både inom forskingen och inom folkupplysningen. Så det är bara att kavla upp ärmarna och kämpa vidare. Än finns det strider att vinna.

En annan sak är också värd att påminna om. Alla klimatskeptiker är inte galna eller mindre vetande. Respekt i alla lägen måste vara det som gäller. De andra må sedan argumentera hur oärligt som helst.

Fast ibland är det förstås svårt att inte bara brista ut i ett gapskratt. Vad säger ni till exempel om Lord Monckton, osannolikt nog en förgrundsfigur på den klimatskeptiska sidan, som inför klimatmötet i Köpenhamn meddelade att han redan hade läst fördraget och därigenom fått reda på att Greenpeace är på väg att skapa en kommunistisk regering att styra över världen, detta med fullt stöd av president Obama.

Någonstans tar respekten faktiskt slut.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders E
Tid: 16 February 2010, 10:33

Jo, respekten har tagit slut. Tyvärr är Moncktons dillerier inte på något sätt mer extrema än de som bubblar den soppa som är förnekarbloggarnas kommentarsfält.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 16 February 2010, 11:51

Misströsta inte…Galilei hade det ännu värre.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 16 February 2010, 11:55

…och Moncton, han är Engelsk överklass…

Kommentar från Björn
Tid: 17 February 2010, 13:00

Är det fler än mig som får denna i tankarna? http://www.youtube.com/watch?v=TSqkdcT25ss

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 17 February 2010, 13:04

😀

Kommentar från Tage Andersson
Tid: 18 February 2010, 15:20

Man behöver bara byta ett par ord i dina utgjutelser för att beskriva IPCCs Summary for policymakers
”Alarmisterna sprider lögner, använder falska citat, skriver hårt vinklade artiklar, använder vetenskapliga resultat på ett alltför selektivt sätt och hypar bagateller. Allt vi andra har är att sätta emot är den vetenskapliga metoden. Historiskt sett bör man förstås hysa gott hopp. Trots att auktoriteter och rikedomar försökt trycka ner vetenskapen förut så är det nästan alltid vetenskapen som gått segrande ur striden på slutet – hur många tror numera på frenologi, rasbiologi, lobotomi och lysenkoism?”

Skriv en kommentar