Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Bönekrigare för ett nytt Amerika

En ny sekt har sett dagens ljus i USA: The New Apostolic Reformation. Sektens medlemmar gör kartor över Amerika där de märker ut var det bor demoner. Sekten ämnar ta kontrollen över samhällen genom nätverk av “bönekrigare” vars andliga krigföring består i att driva ut och förstöra de demoner som orsakar samhällsproblem. “Så fort de territoriella demonerna, häxorna och generationsförbannelserna är borta så kommer ‘pånyttfödda’ kristna ta kontroll över samhället.”

Ännu en knäpp sekt att skratta lite i förbigående åt medan världen fortsätter sin utveckling mot mänskligare etik och större välstånd för alla? Tänk igen. Denna sekt har som en av sina anhängare förre vice-presidentkandidaten i USA Sarah Palin samt flera senatorer och kongressledamöter. Det här är knäppskallar med politisk makt.

Läs mer hos AlterNet.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Bookia
Tid: 2 March 2010, 11:25

Nu har jag läst hela nyheten på AlterNet och jag mår genuint illa. Om NRA, rika och med stort inflytande som de är, sträcker ut sina tentakler ända hit, då är vi illa ute.
Det räcker nog med islamismen som håller på att ta över här, om denna kristna rörelse sprider sig får vi ett religionskrig utan dess like.
Var är ateister i allt det här? Vi är så nöjda med att vara sansade, håller oss på vår kant eftersom religiös tjafs berör inte just oss. Att samla ateister är sägs det, “like herding cats” och det verkar ju stämma.
Vi ateister borde verkligen samla ihop oss i en lika stor nationell och internationell rörelse som agerar för sekularism, allas lika rättigheter och frihet FRÅN religion och religiöst inflytande i samhället. En högljudd motrörelse som, för en gångs skull, vägrar vika sig och anpassa sig och “komprimissa” med de religiösa. Men det förblir en dröm, är jag rädd. 🙁

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 2 March 2010, 11:29

Har du hört talas om Humanisterna? http://www.humanisterna.se Du är hjärtligt välkommen som medlem. Vi arbetar precis med den här typen av frågor.

Kommentar från Bookia
Tid: 2 March 2010, 17:17

[/rant begins] Jadå, jag känner väl till Humanisterna. Har själv varit medlem ett tag men tröttnade till slut. Tycker att hela förbundet är menlös och mesig. Det behöver bli större och med stora namn som kan dra folk. Som det är nu känner jag att hela förbundet tillåter att religiösa trycker ner de och alltid får sista ordet i medierna.
Ateisterna måste slå på mycket större trummor, se till att höras och märkas precis överallt. Det här verkar vara ett bra initiativ: http://www.daylightatheism.org/2010/03/foundation-beyond-belief.html
Att vara ateist ska inte vara en benämning som folk ryggar ifrån när de hör det. Jag har läst det som representanter från Humanisterna har skrivit och sagt, och jag har tyckt varenda gång att man har varit lite för medgörlig, för “förstående”, för “respektfull” i sina texter/utsagor. Det funkar ju inte i längden, eftersom de religiösa aldrig bryr sig om att vara lika “vuxna” i sitt beteende så hela debatten blir ju alltid snedvriden till de religiösas fördel.
Frågan är om vi ateister verkligen har råd med det längre. Varje dag kommer det fram fler exempel om hur livsfarlig religion är, på alla sätt och vis. Det får vara nog med snällhet och förståelse. Jag är trött på att behöva ursäkta mig och förklara varför jag anser att naturvetenskap och sunt förnuft borde råda över blind tro på diverse tomtar. [/rant ends]

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 2 March 2010, 20:44

Bookia,
Hur man än vänder sig har man rumpan bak. Humanisterna har att navigera mellan den uppenbara åsikten att alla får tro vad de vill och propagera den tron, och åsikten att ingen får pådyvla sina trosåskådningar på någon annan. Men, som sagt, det behövs större trummor. Du få gärna hjälpa till att slå på en.

Skriv en kommentar