Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Kiropraktik i gungning

Den populärvetenskaplige författaren Simon Singh har (för ganska länge sedan) blivit stämd för förtal. Han blev stämd på grund av en artikel han skrivit där han kritiserade den falska marknadsföring som kiropraktiker bedriver. I marknadsföringen hävdar kiropraktorer ofta att deras metoder kan hjälpa barn med kolik, astma och mycket mer utan några medicinska belägg. Singh varnade också för farorna med manipulation av nacken.

Brittiska kiropraktikerförbundet (BCA) fick möjlighet att svara på kritiken men avstod. Istället valde de att stämma Singh för förtal. Det här har lett till en kampanj för reformering av den brittiska förtalslagstiftningen.

De som stöder Simon Singh har nu funnit ytterligare ett sätt att uppmärksamma absurditeten i stämmningen. De har systematiskt gått igenom alla BCAs medlemmar för att sedan anmäla de som falskeligen utlovar kiropraktiska bot mot diverse sjukdomar för falsk marknadsföring. Det här har resulterat i att var fjärde kiropraktor som är medlem i BCA nu är under granskning. Förutom att det här kostar BCA enorma summor så får även kiropraktikens trovärdighet sig en törn. Istället för att tysta kritiken har stämmningen av Sing visat sig få motsatt effekt.

Läs mer hos The Guardian.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar