Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Homosexuell prostitutionsskandal i Vatikanstaten

En massa män i färgglada klänningar samlas i rum pyntade med bling-bling för rituell samvaro. Vatikanen? Homosexuell prostitution? Ja, det verkar inte bättre.

Vatikanen har nämligen drabbats av en homosexuell prostitutionsskandal. Som om det inte vore nog med pedofilskandalerna i USA, Tyskland och Irland? Nu har en av påvens anställda och en körsångare i Peterskyrkan ertappats inblandade i en prostitutionshärva med homosexuella män.

All denna undertryckta sexualitet. Fördömde verkligen Jesus sex? Han sa ju i alla fall inte ett ord om homosexualitet (förutom vad gäller äktenskapet).

Ett Humanistiskt budskap: Kärlek mellan samtyckande vuxna är bra. Vem man älskar är ett personligt val, liksom vem man älskar med. Finns det något tydligare tecken på att Gud och kärlek inte är synonymer än den här benägenheten av religiösa att berätta för andra vilken sorts kärlek som är bra och vilken som är fel?

(Nej, det här är är inte ett försvar av prostitution som ju ofta innehåller ett inslag av ofrivillighet hos en av parterna. Det är heller inte ett försvar av pedofili som ju innehåller ett ojämnt maktförhållande. Det är ett försvar av kärleken.)

Bookmark and Share

Skriv en kommentar