Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

March 2010
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

Djävulen bor i Vatikanen

“Hur vet du det?” undrar du kanske. Källan är den trovärdigast tänkbara: Påvens chefsexorcist Gabriele Amorth. Med sina 25 år i Katolska kyrkans tjänst har han hunnit skaffa sig en gedigen erfarenhet av ondska.

Enligt egen utsago har Fader Amorth hanterat 70 000 fall av besatthet. Det går inte att ta miste på hans fascination av djävulen, som han menar är “ren ande, osynlig. Men djävulen manifesterar sig själv genom hädelse och lidande hos den person han besitter. Han kan hålla sig gömd, eller prata olika språk, förvandla sig själv eller verka vara trevlig. Ibland driver han med mig.

Det signalementet går inte att missta sig på – djävulen kan vara var som helst när som helst i vem som helst! Det krävs förmodligen en högt betald expert för att avgöra vem som är besatt på riktigt och vem som bara verkar vara besatt eftersom han eller hon är så trevlig. (Flertusenårig affärsidé som fortfarande finner godtrogna köpare, uppenbarligen.)

Eller så kanske Fader Amorth bara driver med oss? Han som verkade vara så trevlig. Flera språk pratar han också…

Läs mer hos Times.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 15 March 2010, 20:36

Italienarna tycks ha fantasi och en svaghet för mysticism. Politiken tycks också ha fått en släng av samma slev.

Skriv en kommentar