Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

CERN har hittat Higgsbosonen!

I vad som måste betraktas som ett mirakulöst genombrott lyckades forskare vid CERN nu på morgonen belägga existensen av Higgsbosonen, den så kallade “Gudspartikeln”. Partikeln fick sitt namn på tidigt 90-tal då forskaren Leon Lederman skrev i en bok att partikeln är “så central för vår uppfattning om modern fysik, så viktig för vår förståelse av materiens innersta hemligheter, men ändå så gäckande, att jag givit den ett smeknamn.”

Gudspartikeln är så försvinnande liten att det fortfarande är tveksamt om den existerar. “Hade vi inte lyckas skicka den genom vatten är det möjligt att vi aldrig hade lyckas belägga dess existens,” säger en av de inblandade forskarna. “Av någon anledning som vi fortfarande inte förstår så verkar det som om vattnet “kom ihåg” att partikeln hade passerat genom det. Det är säkert något kvantmekaniskt.

Forskarna testade vattnets minne genom att dricka det. “Higgs-bosonen förklarar genom Higgsmekanismen varför partiklar har massa, men när vi druckit av vattnet förstod vi inte längre förklaringen. Enligt den grundläggande principen inom medicinen – lika kurerar lika – kunde vi därför sluta oss till att Higgs-bosonen existerar.

Forskarna vid CERN har nu gått vidare för att leta efter något de kallar “Djävulspartikeln”. “Ondska är ju frånvaron av Gud, så vi försöker helt enkelt göra om samma experiment, fast utan att hitta någon partikel. Lyckas vi – vilket allt talar för – löser vi på så sätt även teodicéproblemet!

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Björn Nilsson
Tid: 1 April 2010, 9:47

Wow liksom! Det här är svårt för oss icke-fysiker, men uppenbarligen har man bevisat homeopatin på en gång!! Det här fyndet är ju värt hur många !!!!!!!-tecken som helst.

(Ursäkta, tydligen dax att damma av kvasten och dra iväg mot Blåkulla … trevlig helg!)

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 1 April 2010, 10:25

Ur vilket ägg kom denna eleganta lösning på Teodiceproblemet. Tveskägg eller fläsklägg. Bra försök.

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 1 April 2010, 18:40

Utsikterna att hitta Djävulspartikeln lär ju vara ganska goda, det borde räcka med att ta ett glas till av samma vatten och se om man minns något den här gången, isåfall är den ju bevisad.
Glad PÅsk!

Skriv en kommentar