Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Richard Dawkins planerar arrest av påven

Påven ska snart besöka Storbritannien. Eftersom det nu är belagt att han skyddat en sexbrottsling är han, enligt brittisk lag, en brottsling själv. Det här har lett till att Richard Dawkins och Christopher Hitchens har börjat undersöka möjligheten att få påven arresterad genom att använda samma juridiska princip som man använde mot Augusto Pinochet när han arresterades vid ett Englandsbesök.

Dawkins and Hitchens believe the Pope would be unable to claim diplomatic immunity from arrest because, although his tour is categorised as a state visit, he is not the head of a state recognised by the United Nations.

They have commissioned the barrister Geoffrey Robertson and Mark Stephens, a solicitor, to present a justification for legal action.

The lawyers believe they can ask the Crown Prosecution Service to initiate criminal proceedings against the Pope, launch their own civil action against him or refer his case to the International Criminal Court.

Läs mer hos Times Online.
____________________________________
Edit: Den här versionen av historien stämde dåligt med verkligheten. Richard Dawkins berättar vad som egentligen har hänt hos bloggen Pharyngula. Jag skyller på Times Online, det är deras version som inte stämmer och som jag rapporterade vidare. Tack till 08armada för rättelsen.

Bookmark and Share

Skriv en kommentar