Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Katolska kyrkans pedofilbrott skylls nu på … homosexualitet

Pedofilskandalen i Katolska kyrkan blottar mer och mer av Vatikanens ruttna innanmäte. Eller vad tycks om det senaste utspelet? Kardinal Tarcisio Bertone, enligt SvD “ofta betecknad som “vicepåven” eller påvens utrikesminister” lade i Chile måndags fram sin egen teori om orsaken till alla övergrepp mot barn.

– Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon länk mellan celibatet och pedofili medan åter många andra har visat, enligt vad jag har blivit underrättad, att det finns ett samband mellan homosexualitet och pedofili, sade kardinalen vid en presskonferens i huvudstaden Santiago.

– Det är sanningen. Där finns problemet, sade kardinalen, och väckte omedelbart arga protester från Chiles intresseorganisationer för homosexuella.

Enligt Vatikanen är det tydligen alltid fel någon annanstans.

(Tack till Adam för tips.)

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 13 April 2010, 13:59

Skulle vara intressant att se statistik om sådan fanns, på antalet dömda eller misstänkta pedofiler i gruppen katolska präster jämfört med övrigt folk.

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 13 April 2010, 14:01

Det är inte det frågan gäller. Problemet är att KK gömmer undan sina brottslingar samtidigt som de sätter sig på moraliskt höga hästar.

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 13 April 2010, 17:13

Jo men visst hade det varit intressant om det faktiskt visade sig att celibatet hade en baksida som alla höjdarna inom katolicismen alltid vetat om men tigit om och således accepterat.
Detta är ju spekulation, men jag vet iallafall ingen annan så klart avgränsad grupp som har haft så mycket pedofilianklagelser på sig.

Kommentar från Babu
Tid: 13 April 2010, 18:15

Det finns visst en länk mellan homosexualitet och pedofili. Den vuxne mannnen som är rädd för den vuxna kvinnan, och söker sig till antingen håriga små killstjärtar eller till hårlösa små pojkstjärtar/småflickor…

med andra ord de attraheras av någon orsak inte av det typiskt kvinnliga: breda höfter, bröst mm…

Men detta är såklart “hemskt” att uttala i dagens Sverige..

var tid har sin egen tro

jag väljer att tro det som känns mest sannolikt, även om det är obehagligt och pekar ut flera jag känner som potentiella pedofiler..

Kommentar från Melliferax
Tid: 13 April 2010, 18:28

So what om det finns en länk mellan homosexualitet och pedofili. So what om prästerna är pedofiler. Det är faktiskt fullständigt egalt vad de här prästerna har för böjelser. Folk kan få vara sexuellt attraherade av vad fan de vill – det de inte får göra är att förgripa sig på andra.

Det är för övrigt inte alls märkligt om många präster råkar vara homosexuella. Tänk dig att du växer upp i ett katolskt land i en tid då homosexualitet knappt ens talas om. Du är man men känner ingen som helst attraktion till kvinnor. Enklaste förklaringen? Du är kallad av gud!

Kommentar från Per Lunqvist
Tid: 13 April 2010, 18:38

Dags att lägga ner den katolska kyrkan, när de inte ens har moralen att erkänna sina synder.
De kommer enligt egen utsago att brinna i helvetet och påven kommer att bli sodomiserad dagarna i ända…

Påven är en tragisk och patetisk person utan moral och samvete.
Jag hoppas verkligen att helvetet existerar.

Tack för ordet

Kommentar från Mattias Johnselius
Tid: 14 April 2010, 11:54

Svar till Per Lundqvist. Sådana kommentarer som du slänger ur dig väcker direkt en misstro hos mig, misstro att det finns många hundar begravda. Den som gapar så mycket som du gör brukar ha ett behov av kompensering av ens eget orättfardiga liv. Ja, ungefär som polismästaren som åkte land och rike och pratade moral, etik och jämnstäldhet och nästa stund förgrep sig på barn. Ungefär som många missbrukare och mördare som jag samtalat med som tycker alla som begått brott och mördat ska slås söner och samman och kastas i fängelse och nyckel ska kastas bort för evigt. Det är hemskt det som sket blad många katolska präster. Katolska kyrkan behöver ransaka sig själv o det grövsta. Det kräver ödmjukhet och förmåga att våga se sin svaghet sina brister. Något som du i din onyanserade kommentar visar sig helt och hållet sakna.

Kommentar från Kjell Sternfeldt
Tid: 27 April 2010, 20:27

Katolska kyrkan med påven i spetsen kan ju aldrig ta ställning i viktiga frågor. Pedofilhärvan är bara ett exempel. Det mest skrämmande var ju under andra världskriget då Hitler och kompani höll på att gasa ihjäl en massa judar i koncentrtionslägren, och ett antal människor vädjade till påven att hjälpa till för att stoppa detta inte ställde upp överhuvudtaget.

Skriv en kommentar