Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Tuttbävning?!

Som jag redan rapporterat har Hojjat ol-eslam Kazem Sediqi, imamen som ledde fredagsbönen i Teheran förra veckan, gett Allah skulden (äran?) för de jordbävningar som drabbat (välsignat?) Iran.

Många kvinnor som inte klär sig sedesamt förleder unga män och sprider otukt i samhället vilket ökar jordbävningarna.

Det här är förstås en rent vetenskaplig fråga. Orsakar osedesam kvinnoklädsel jordbävningar? En testbar hypotes!

Detta noterade bloggaren BlagHag (eller Jen McCreight som hon egentligen heter) som – på skämt – i ett inlägg betitlat “In the name of science, I offer my boobs” uppmanade sina medsystrar att på måndag den 26 april klä sig osedesamt.

I encourage other female skeptics to join me and embrace the supposed supernatural power of their breasts. Or short shorts, if that’s your preferred form of immodesty. With the power of our scandalous bodies combined, we should surely produce an earthquake.

(Hon har förtydligat sig och menar alltså inte att alla ska klä av sig eller visa tuttarna, utan att man ska klä sig så osedesamt man är bekväm med – t.ex. visa anklarna om man nu tycker det är tillräckligt.)

Förutom bloggposten startade Jen McCreight även en Facebookgrupp. I skrivande stund har denna grupp 22390 medlemmar. McCreight har blivit intervjuad av CNN och det verkar som om aktionen plötsligt har blivit ett viralt fenomen (eller vad det nu kan tänkas heta på svenska – förslag?). Till och med Aftonbladet har skrivit om saken. Följ nyhetsflödet hos Google News för händelsen. Som McCreight själv uttrycker det: “Holy crap!

Tyvärr gäller det här bara kvinnoklädsel, så det är svårt att stötta experimentet som man. Allah verkar ha väldigt bestämda åsikter om just kvinnoklädsel. Jag kan inte gärna uppmuntra mina kvinnliga bekanta att börja klä av sig i vetenskapens namn – det skulle förmodligen missförstås. Dessutom skulle det vara ett lika stort felsteg som när muslimska män uppmanar sina kvinnliga bekanta att klä på sig i Allahs namn. (Eller om Belgarna skulle lagstifta mot burka.)

Alla får klä sig som de vill – det är hela budskapet med aktionen.

För er som tycker det är obehagligt att försöka dra på sig Allahs vrede på det här sättet, det finns ett säkert skydd. Det är Hojjat ol-eslam Kazem Sediqi själv som berättar var hjälpen står att finna.

Vad kan vi göra för att undvika att bli begravda under rasmassorna? Det finns ingen annan lösning än att ta tillflykt i religionen och anpassa våra liv till Islams moraliska regler.

Om det var mer sedesam klädsel och större respekt för Islam han ville se så har han sannerligen misslyckats.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 23 April 2010, 18:04

He he tuttbävning…nu snackar vi girlpower på allvar.
Alla som vill ha jämlikhet mellan könen borde tacka Hojjat ponken för den insatsen.

Kommentar från Simon
Tid: 24 April 2010, 17:55

Jag brukar i alla fall kalla sådana fenomen för just “virala”. tyda.se rekommenderar i stället förledet “virus-” som översättning till adjektivet “viral”, så virusfenomen? Nej, det verkar ingen använda. Jag tror att ordet “viral” har spridit sig viralt och är här för att stanna.

Kommentar från Daniel
Tid: 24 April 2010, 18:58

Att tuttarna har supernaturliga krafter håller jag iofs med om.

Pingback från Lindenfors blogg » Kvinnobröst har ingen magisk påverkan på jordskorpan
Tid: 27 April 2010, 13:54

[…] har ingen magisk påverkan på jordskorpan Resultaten från Boobquake är inne, och den vetenskapliga hypotes som framfördes under förra veckans fredagsbön av imam […]

Pingback från Lindenfors blogg » Boobquake på Colbert Report
Tid: 28 April 2010, 15:02

[…] Senaste kommentarer Camilla Grepe on SmåttogottHelena von Schantz on SmåttogottKjell Sternfeldt on Katolska kyrkans pedofilbrott skylls nu på … homosexualitetalicia h. on SmåttogottLindenfors blogg » Kvinnobröst har ingen magisk påverkan på jordskorpan on Tuttbävning?! […]

Skriv en kommentar