Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Påvens scema för Englandsbesöket läckt

En tjänsteman på lägre nivå inom Brittiska utrikesdepartementet har satt ihop sitt eget drömschema för Påvens Englandsbesök. Han kallade dokumentet “The Ideal Visit”. Sedan mailade han, enligt the Telegraph, ut det på regeringskansliet. Vad tror ni om det här?

 • Launch of ‘Benedict’ condoms
 • Review of Vatican attitude on condom use
 • Bless a civil partnership
 • Reversal of policy on women bishops/ordain woman
 • Open an abortion ward
 • Speech on equality
 • Statemen on views over adoption (change of stance)
 • Training course for all bishops on child abuse allegations
 • Harder line on child abuse—announce sacking of dodgy bishops
 • Vatican sponsorship for network of AIDS clinics
 • Meet young unemployed people
 • Apologize for…
 • Canonise/pseudo canonise a group
 • Announce whistle blowing system for child abuse cases
 • Go to job centre
 • Debate on abortion
 • All catholic schools should be free entry to all
 • Speech on democracy
 • Vatican and C of E funded committee on dialogue
 • Launch helpline for abused children

Vatikanen var INTE road. Humor är väl inte deras mer framträdande egenskap (tur det – annars hade de nog inte kunnat ha de där mössorna) och de hotar nu helt sonika att ställa in påvebesöket. Vatikanen är upprörda för – håll i er nu, för bristen på självinsikt gör nästan ont – att tjänstemannen inte mist jobbet, utan bara blivit flyttad till andra uppgifter.

En bra åtgärd när det gäller att hantera präster som begår övergrepp mot barn räcker alltså inte för att hantera en tjänstemans harmlösa skämt? Man vill kräkas.

Och nej, det är inte en trovärdig anledning att ställa in Englandsbesöket. Det handlar förstås om att komma undan risken bli arresterad. Christopher Hitchens skriver ett referat från kampanjen att arrestera påven i senaste Newsweek.

Only this past March did the church shamefacedly and reluctantly agree that all child rapists should now be handed over to the civil authorities. Thanks a lot. That was a clear admission that gross illegality, and of the nastiest kind, has been its practice up until now. Euphemisms about sin and repentance are useless. This is a question of crime—organized crime, by the way—and therefore of punishment.

Newsweek har för övrigt en fotoserie med påvliga skandaler genom tiderna.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Paddy
Tid: 27 April 2010, 11:52

I think it’s most embarrassing how the British government pretended to be all “shocked” by these statements. Any other head of state would have no problem following this agenda. So why special privilege for this old fart?

I think the British government should apologise to the civil servant who had the balls to say what we all think, and arrest this old man as soon as he sets foot in the country for the criminal that he is.

Skriv en kommentar