Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Kvinnobröst har ingen magisk påverkan på jordskorpan

Resultaten från Boobquake är inne, och den vetenskapliga hypotes som framfördes under förra veckans fredagsbön av imam Hojjat ol-eslam Kazem Sediqi har falsifierats. Om ni kommer ihåg så gav den gode imamen Allah skulden (äran?) för de jordbävningar som drabbat (välsignat?) Iran. Orsaken till Allahs vrede (firande?) var förstås de lättklädda iranska kvinnorna (det var nog ett tag sedan Allah besökte Iran om det är det han är upprörd över…). Så här sa imamen då:

Många kvinnor som inte klär sig sedesamt förleder unga män och sprider otukt i samhället vilket ökar jordbävningarna.

Som Jen McCreight (även känd som BlagHag) noterade är det här förstås en rent vetenskaplig fråga. Så hon gav sig på att testa hypotesen genom att uppmana en samling medsystrar att klä sig så osedesamt de var bekväma med och se om de på detta sätt tillsammans kunder rubba jordskorpan. Nu är resultaten inne, och någon tuttbävning inträffade inte. Jen gjorde förstås en statistisk analys av data runt hela världen för att allt skulle gå riktigt till.

Jen har några kommentarer till alltihop som förtjänar att lyftas fram.

  • Angående bilden (ovan): “Ja, symbolen är den för biologiskt riskmaterial. Ja, jag tyckte det var roligt. Om du inte märkt det så är jag en geek.
  • Angående succen: “Vi avslöjade några fåniga trosföreställningar, uppmanade människor att tänka skeptiskt och, förstås, hade roligt. Vad mer kan man önska sig? (Färre slemmiga kvinnofientliga  killar som inte fattar poängen? Japp, överrens.)
  • Slutkommentar på alltihop: “Kvinnor kan förflytta berg, men de orsakar inte jordbävningar.
Bookmark and Share

Kommentarer

Pingback från Lindenfors blogg
Tid: 3 May 2010, 10:33

[…] Religiösa etiska system verkar mest besatta med sexualitet, främst kvinnors, på de mest bizarra sätt. Ett aktuellt exempel kommer ifrån den amerikanska delstaten Virginia där Attorney General (ungefär motsvarande delstatens justitiekansler) menar att den romerska dygdens gudinna som pryder statens vapensköld bör sluta visa tutten och få kläder på sig. (Man får anta att han försöker minska antalet jordbävningar?) […]

Skriv en kommentar