Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

April 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

Småttogott

Det händer en del i världen och – inte minst – internetosfären. Här ett urval.

  • Några kändisar har uttalat sig på DN Debatt om att det borde bli möjligt att utbilda sig till Waldorflärare på Stockholms universitet igen. Efter att Universitetet och Lärarhögskolan slogs samman tog Universitetet bort den möjligheten. Detta efter en granskning av kurslitteraturen. Vilket gör lösningen på något vis självklar: byt till en kurslitteratur som är baserad på vetenskaplig grund så faller ju kritiken.
  • Johan Lundberg gör en argumentationsanalys i Axess av en artikel av Göran Rosenberg. Var inte Rosenberg en skarp samhällskommentator en gång i tiden, eller är det jag som kommer ihåg alldeles fel?
  • Det läggs ofta till extra ljudeffekter i naturfilmer nuförtiden. Max Goldberg gör detsamma i sitt YouTubeepos “Fuck Planet Earth“.
  • Den katolske biskopen Arborelius uppträder rakryggat mitt i stormen om alla övergrepp. Han ber om ursäkt för sin försumlighet och är beredd att avgå om det visar sig att han har gjort fel i sin hantering.
  • Några kristna har hittat Noaks ark på Ararat. “Det är inte hundraprocentigt säkert att det är Noas ark, men vi tror att det är 99,9 procent säkert“, sade dokumentärfilmaren Yeung Wing-cheung till AFP i Hongkong på måndagen. Slutledningen att det är en båt dras på något skakiga grunder. “Gruppen utesluter möjligheten att det skulle handla om ett vanligt hus eftersom inga bostäder någonsin har hittats ovan 3 500 meters höjd i trakten.” Gäller inte detsamma för arkar?
  • Stephen Hawking varnar för utomjordlingar i en dokumentär som ska sändas på Discovery nästa månad. “I imagine they might exist in massive ships, having used up all the resources from their home planet,” sade Hawking. “Such advanced aliens would perhaps become nomads, looking to conquer and colonize whatever planets they can reach. If aliens ever visit us, I think the outcome would be much as when Christopher Columbus first landed in America, which didn’t turn out very well for the Native Americans.
  • En astrolog menar på Newsmill att det var vulkanutbrottet som orsakade brytningen mellan Jonas och Madeleine. “Astrologi är konsten att se hur de stora hjulens rörelser påverkar den lilla människans förutsättningar. Ibland är det enkelt – som att se hur två människor passar och växer med varandra. Ibland är det svårt – som när människorna tvingas till handling i skuggan av ett askmoln. Precis som för börsanalytiker, kirurger, mäklare, psykologer, dietister och journalister måste en bra astrolog ödmjukt söka sanningen och fråga sig: Kunde jag ha räknat ut det här i förväg?
  • Tuttbävningen lyser fortfarande med sin frånvaro. Lite normalt skakande i Taiwan verkar vara den enda händelsen av seismologisk noterbarhet. Mer nyheter om saken kommer senare.
Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från alicia h.
Tid: 27 April 2010, 16:01

Ang Rosenberg så var det nog ett tag sedan. Jag minns hans förfärligt förvirrade försvar av alternativmedicinen och Vidarkliniken.

Och ang jordbävningarna — sa imamen något om hur lång tid det skulle dröja mellan orsak och verkan…?

Och, sist, waldorf:

‘Vilket gör lösningen på något vis självklar: byt till en kurslitteratur som är baserad på vetenskaplig grund så faller ju kritiken.’

Det där är så självklart att jag tenderar att glömma bort det i villervallan. Kanske för att det är en lösning som inte verkar aktuell för waldorfförespråkarna…

Kommentar från Helena von Schantz
Tid: 27 April 2010, 22:42

Jag kommer ihåg en tid då jag hade höga tankar om Göran Rosenberg. I min mapp refuserade artiklar fanns ett genmäle till ett Rosenbergskt försvar för flumskolan. Han pläderade för “snällism” och”naturlig auktoritet” i en svamlig artikel som hade som enda faktabakgrund dokumentären “Vikarien” och Rosenbergs egna skolerfarenheter.
Motiveringen till refuseringen var att DN inte tillåter polemik mot sina krönikörer. Jag har aldrig riktigt förlåtit vare sig Rosenberg eller DN.

http://www.rosenberg.se/_artiklar/statenpekpinnen.html

Kommentar från Camilla Grepe
Tid: 27 April 2010, 23:38

Det mest sensationella är väl att kristna evangelister har börjat förlita sig på kol-14-datering?

Kommentar från l_johan_k
Tid: 1 May 2010, 20:48

“Gäller inte detsamma för arkar?”

Cred! 🙂

Skriv en kommentar