Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

May 2010
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategorier

Gaza

Barn har ingen religiös tillhörighet. Att straffa barn för att deras föräldrar – eller deras föräldrars ledare – har extrema religiösa åsikter är därför fel. Israels attacker mot båtarna med förnödenheter till Gaza bör utredas av en internationell kommission så fort som möjligt.

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 1 June 2010, 18:18

Ett synnerligen modest krav i sammanhanget kan man tycka, men nu lutar det ju åt att israels vapenleverantör USA har fått det dit hän att israel själva skall utreda sitt piratdåd.
Vi ser redan israels representanter stå och uppenbart blåljuga inför en häpen värld, så den eventuella utredningen ger jag inte mycket för.
Slutsatsen av det hela och även tidigare rasistiska och kriminella handligar begågna av israel, känns mycket uppenbar redan nu.
Bojkotta israel på alla plan!

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 2 June 2010, 0:15

Inte för jag med bestämdhet vet vem som blåljuger, men det skulle inte förvåna mig om vissa idealister från Europa är allvarligt förda bakom ljuset av inblandade med helt annan agenda än humanitär hjälp… Bott på båda sidorna av palestinska gränsen… så jag har sett detta förr.

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 2 June 2010, 11:13

Men Kristian, bara för att det finns vildhjärnor som vill utplåna israel som stat, rättfärdigar väl inte israels uppenbara brott mot internationell lag.
Jag påstår inte att mer våld är lösningen på palestinafrågan, men så länge som israel stöds av USA och resten av världen mer eller mindre blundar när dom ockuperar, mördar och bygger bosättningar på stulet land, så kommer lösningen bara längre och längre bort och palestinas plågade folk får bära hela bördan.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 2 June 2010, 14:45

Och jag påstår så här. De inblandade visste flera veckor i förväg att de inte var välkomna. De åkte ändå.
De trodde att när man hade några kändisar med sig, så skulle ingen våga bry sig.
De skulle ha blivit ett helt annat resonemang om några idealister hade försökt sig på blockaden av Cuba.
Eller Nord-Korea.
Åker man till ett ställe som är i öppet krigstillstånd, så får man nog vänta sig hårdhandskar.
Det som förvånade mig oerhört var intervjuerna i morse där man antog att man var på en söndagsutflykt för en god sak, när man egentligen var på väg att invadera ett annat land, som dessutom hade förvarnat om sin negativa inställning.
Det till att tro på gudskelov…

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 2 June 2010, 14:55

Kristian. är inte din poäng egentligen ganska ovidkommande.
Även om dom nu skulle ha varit naiva så rättfärdigar det fortfarande inte israels agerande.
Själv tycker jag syftet var mycket vällovligt, för det var ju att vid sidan av den rent humanitära hjälpen även sätta lampan på den illegala blockaden och där har dom utan tvivel lyckats.

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 2 June 2010, 20:42

Vi får se…

Kommentar från Albion Evans
Tid: 2 June 2010, 23:03

Och jag påstår så här. De inblandade visste flera veckor i förväg att de inte var välkomna. De åkte ändå.De trodde att när man hade några kändisar med sig, så skulle ingen våga bry sig.De skulle ha blivit ett helt annat resonemang om några idealister hade försökt sig på blockaden av Cuba.Eller Nord-Korea.Åker man till ett ställe som är i öppet krigstillstånd, så får man nog vänta sig hårdhandskar.Det som förvånade mig oerhört var intervjuerna i morse där man antog att man var på en söndagsutflykt för en god sak, när man egentligen var på väg att invadera ett annat land, som dessutom hade förvarnat om sin negativa inställning.Det till att tro på gudskelov…
+1

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 4 June 2010, 11:30

Är Du inte mer än lovligt naiv Du också? Illegal Blockad???? I krigstillstånd finns i praktiken inte illegala saker.
I ett ombonat kontor på Sveavägen finns det i teorin legitimt/illegitimt, men det är precis så långt det sträcker sig. Det är som att åka till Afganistan och hänvisa till medbestämmandelagen. Och Du diskuterar relevans. De där naiva Europeerna kan ha förstört 10 års diskussioner…

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 4 June 2010, 15:29

Kristian. Även i krig finns det internationell lag, men okej jag kan kalla den kriminell och rasistisk istället om det passar dig bättre.
Den fördöms av större delen av världens länder och av FN, men jag får känslan av att du stödjer den.
Det verkar finnas en del som backar upp israel hur många dom än mördar, skall vi kanske räkna dig till dom?

Kommentar från Kristian Grönqvist
Tid: 5 June 2010, 11:40

Anders Åberg

I motsats till Dig har jag under mitt yrkesverksamma liv rest runt i världen som antropolog, och sett betydligt mer än Ditt intellekt ens verkar förstå. Såna utgjutningar och tvärsäkra påståenden kom jag med när jag var 18.
Det är mer än 40 år sedan. Jag är personligen inte pro någonting, men Du har redan gjort bort Dig.
Att Du skulle ha ett intellekt är inte helt uteslutet, men lite empiri skulle nog inte skada för att åtminstone bringa en balans i Ditt synsätt.
Påståenden från Dig, som i fortsättningen förekommer här på Bloggen, kommer jag åtminstone jag att ta med en nypa salt, eftersom jag nu vet att du talar långt före Du tänker…

Kommentar från Anders Åberg
Tid: 5 June 2010, 16:09

Kristian, Intressant det här med er israelkramare, ni hamnar väldigt snart i läget att sluta argumentera och bara försöka förklena motståndaren.
Har stött på det flera gånger nu.
Ditt barnsliga skryt och ditt personliga påhopp är svårt att tolka på annat sätt än att du helt enkelt inte har några mer sakliga argument.
Visst är jag tvärsäker när jag påstår att större delen av världen plus FN är emot israels blockad av Gaza, men du kanske kan förklara hur man gör bort sig genom att påpeka ett sådant ganska känt faktum.
Sedan har vi det här med empati.
Israel tycks sakna varje form av empati med människor av arabiskt ursprung och det verkar gälla många av påhejarna också.
Man kan undra hur det är med dig?
Sedan är jag också lite nyfiken på hur du kan veta något om mitt yrkesverksamma liv, eller vad det kanske så att du skrev innan du tänkte?

Skriv en kommentar