Main menu:

Mina böcker

Sök på sidan

Recent Posts

Recent Comments

Länkar

July 2010
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategorier

“They eat da poo poo!”

Bookmark and Share

Kommentarer

Kommentar från John
Tid: 9 July 2010, 19:39

Vilken idiot! Blir på något vis nästan komiskt med allt han häver ur sig.

Måste bara tipsa om en nyhet på dagen: “Religionskritiker mer kritiska till invandring än medelsvensson” (http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=218447).

Enligt rapporten Dagen citerar, gjord av Magnus Hagevis, är “religionskritikerna” mindre benägna att hålla med om påståendet att “invandrare ska få fritt utöva sin religion”, “Det finns dessutom ett svagare stöd för u-hjälp, att satsa på ett mångkulturellt samhälle och ta emot flyktingar bland religionskritiker.”

“-En förklaring kan vara att religionen ses som ett invandrarfenomen, säger han.

Ogillar man religion ogillar man kanske även andra fenomen. Man kanske har en “intolerant personlighet”.”

Vore intressant att höra din syn på rapporten. Ha en trevlig sommar!

Kommentar från John
Tid: 9 July 2010, 19:41

Länk igen (utan parentestecken på slutet):

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=218447

Kommentar från Melliferax
Tid: 10 July 2010, 19:43

Skulle vara intressant att se hur hans undersökning var utformad. Så vitt jag kan se ger ju bara artikeln oss några citat från honom själv som verkar ge högst personliga tolkningar av resultaten, men inte vad resultaten faktiskt sa…

Kommentar från holger
Tid: 13 July 2010, 15:48

Humanisterna verkar ha problem i kontakten med Unga humanister. I ett uttalande som unga humanisters vice ordf och ordf i Stockholmsavdelningen gör, menar de att “moderorganisationen” har för aggressiv framtoning och som ex framför de kampanjen “Gud finns nog inte” ett annat ex är slagord som “A non-profeht Organisation”. Vidare menar ungdomarna att humanisterna framställer troende människor som dumma…!! Då ska man komma ihåg att det krävs oerhört mycket tro för att bejaka trosuppfattningen som Humanisterna står för. ..?? För att tro att något kan uppstå ur tomma intet krävs oerhört mycket tro ..men det vill man inte reflektera över och..man blir en starkt troende människa!! … men inte behöver de vara dumma för det!!

Kommentar från Creutz
Tid: 17 July 2010, 23:07

Holger, rimligen krävs det mer tro för att anta att en osedd, okänd, onåbar gud om vilket vi ingenting kan erfara eller säga på rationell grund ur intet skapade allt… än att hävda att det finns en rationell struktur i universum och en rationell bakgrund till den tillvaro vi nu finns i. Varför skulle det väl vara på något annat vis…?

Kommentar från holger
Tid: 18 July 2010, 12:05

Bevisbördan ligger helt och hållet hos dem som hävdar att det inte finns en upphovsman till det vi ser med våra ögon. Man behöver inte vara vetenskapsman för att se detta samband, ingen vetenskaplig forskning behövs för att förstå detta. Ingenting. Creutz menar att ” det “rimligen” krävs mer tro för att tro på en osedd, okänd, onåbar Gud om vilket vi ingenting kan erfara eller säga…..!” “Rimligen”…ja men bara i vetenskapens värld!

Om du Creutz ändå har missat detta så är det faktiskt så att miljoner människor har mött Gud på de mest fantastiska sätt och sen finns en bok som kallas Bibeln, Guds ord till människan, där du kan läsa om vem Gud är.
Allvarligt talat Creutz ..visst vet du detta, det förstår jag väl..men detta med religionens “varande” i våra kulturer går ej att bortförklara som nonsens. Ca 82 % av världens befolkning har en religiös trosuppfattning av något slag..detta säger något om att det finns en andlig verklighet..trots vetenskapens försök att bortförklara detta. Så kommer det att vara och så kommer det att bli. “Sök Gud och du kommer att finna honom”!

Kommentar från Creutz
Tid: 18 July 2010, 14:47

Åh, Holger, det är lika lite min uppgift att motbevisa religionen, som det är min uppgift att motbevisa att älvor finns inför den som tror på sådana. Nej, bevisbördan ligger alltid på dens axlar som hävdar något affirmativt; det är en självklarhet. — Och eftersom kristna människor har en tendens att inte lägga fram verifierbara belägg för sina antaganden, måste vi andra dra slutsatsen att kristen tro är grundad inte på rationella skäl, utan på en känslomässig bindning till religionen: en kristen tror därför att han vill tro, inte därför att det är sannolikt att det han tror är sant.

Kommentar från Tommy
Tid: 19 July 2010, 11:30

Sen bör det tilläggas att få ateister hävdar någonting alls om universums ursprung eftersom vetenskapen inte har något svar på det. Än. Lika lite som vetenskapen har något svar på hur livet uppstod ursprungligen. Än. Precis som holger skriver så ligger bevisbördan på den som kommer med ett påstående. Jag som ateist grundar min världsbild på logik, rationalitet och den kunskap som förvärvats genom den vetenskapliga processen. Just därför och av inget annat skäl uttalar jag mig inte om universums uppkomst. För jag vet inte, och det gör ingen annan heller. Och den dagen någon kommer med en teori i frågan så ligger mycket riktigt bevisbördan på just den personen. Vilket raskt leder vidare till varför min världsbild är kliniskt ren från gudstro. Det finns inga som helst bevis för att det skulle existera en gud. Och nej, miljoner människors anekdoter, det faktum att merparten av jordens befolkning har någon form av gudstro och en motsägande text från cirka 2 årtusenden sen är inte övertygande bevis. Faktum är att jag kan nog inte ens med gott samvete kan kalla det för bevis. Och med allt detta sagt så håller jag med Creutz. Det är inte min uppgift att motbevisa religion heller. Den som lägger fram gudshypotesen den äger bevisbördan. Tack för mig 🙂

Kommentar från holger
Tid: 20 July 2010, 15:02

Precis som Tommy skriver så har har inte vetenskapen något svar på universums ursprung eller något svar på hur livet uppstod. Därför så är det också svårt att ta till sig påståendet om att “Gud finns nog inte”. Det krävs oerhört stor tro till att bortse från en Skapare…mycket lättare att tro att “alltings varande” har en upphovsman. Därför så förundras man ständigt över gudsförnekarnas fundamentalistiska tro..min tro räcker iaf inte till den trosuppfattningen..men så ökar också andligheten lavinartat över världen idag.
Att bortförklara Gud är som att tro på ett big bang i biblioteket…klart vi tror att det finns en författare till varje bok…min tro räcker iaf inte längre. Bevisbördan ligger hos den som påstår något annat… Glad sommar på er alla…gå ut i Guds fria natur och se och njut av Guds sköna natur! Likt författaren till boken i biblioteket så finns det en upphovsman till allt det du ser! Du behöver inte större tro än så! Tack för mig!!

Kommentar från Patrik Lindenfors
Tid: 20 July 2010, 15:06

Holger,
Att vetenskapen saknar svar på vissa frågor betyder inte att en gubbe i himlen är rätt svar på dessa. Man kan inte bara hitta på svar och sedan luta sig tillbaka förnöjt och tro att man har löst någonting. Ärligare är att säga “vi vet inte, men vi försöker ta reda på det”. Men ärlighet är inget som utmärker religiösa, tyvärr.

Kommentar från holger
Tid: 20 July 2010, 16:54

Oj….det var inte meningen Patrik att du skulle ta så illa vid dig att du måste anklaga mig för att vara en oärlig människa..det var absolut inte min mening!
Jag liksom miljoner andra människor HAR en relation till Gud och menar du då att jag liksom mina trosfränder är oärliga när vi berättar det då blir det knepigt. Jag älskar också min fru som jag också har en relation till och det känns inte oärligt på något sätt att säga det. Om du då inte träffat min fru eller på något sätt mött henne så vore konstigt om du då menar att jag är en oärlig människa.
Patrik,,jag var nog inte beredd på ett sådant kränkande besked men när argumenten inte finns ..då blir det som det blev i detta fallet.
Jag har varit inne på denna hemsida flera gånger och tycker det varit intressant att följa olika trådar. Men med denna anklagelse så finner jag för gott att tacka för mig och tycker debatten tappade i trovärdighet!! Synd…verkligen!!

Kommentar från Creutz
Tid: 20 July 2010, 17:22

Ah, så stingsliga… Hellre än en rak debatt: flykt med övertygelsen i behåll…

Kommentar från Tommy
Tid: 20 July 2010, 23:53

Jag ser att jag inte var tydlig nog. Mitt misstag.

Holger. Läs detta noga för det är viktigt. Bevisbördan ligger helt och fullt hos dig.

Och att försöka förvrida mitt inlägg till att stödja din ståndpunkt är i bästa fall bara slarvläsning från din sida, i värsta fall oärligt och fult.
Och snälla, sluta belamra ateister med tro! Jag tror inte på vare sig evolutionsteorin eller gravitationsteorin. Jag behöver inte eftersom de har bägge metodiskt och grundligt bevisats. På exakt samma sätt tror jag inte på Gud. För Gud har inte bevisats. Det finns inga som helst bevis för Gud. Så enkelt är det.

Skriv en kommentar